2012. szeptember 30., vasárnap

30. rész/I could really use a wish right now



- Már nem azért, de ezt én is kérdezhetném. Miért érzem úgy, hogy követsz minket? - húzta fel a szemöldökét, mire ellöktem magam a kocsitól, és döbbenten néztem rá. Aztán lehajtottam a fejem, lehunytam a szemem, és próbáltam rendezni az arcvonásaimat. Mikor legközelebb felnéztem, pillantásom jegessége megütötte azt a szintet, amit Sam szokott alkalmazni. De közben nem tudtam nem arra gondolni, hogy ha ő itt van, akkor…
- Hé, haver, gyere már, mondtam, hogy a gumicukrok arra vannak…
- Harry? - húztam fel a szemöldököm. A rohadt életbe, akkor tényleg mindannyian itt vannak. Harry egy pillanatig döbbenten pislogva nézett rám, aztán csak az ajkába harapva elvigyorodott, és a szemöldökét felhúzva intett felém. Aztán visszafordult Liam felé, aki viszont még mindig engem bámult pislogás nélkül. Oké, az a tervem, miszerint ’Áhh, úgysem fog senki észrevenni…’, hivatalosan is csődöt mondott.
- És én még azt hittem, Louist viselte meg… - motyogta Liam. Ajkamba harapva próbáltam leolvasni valamit az arcáról, de csak szánalmat láttam rajta. És ez ledöbbentett. Samre is így néznek az emberek?
- Komolyan. Mit kerestek itt? - néztem most Harryre, aki továbbra is gyanúsan vigyorgott magában.
- Kaptunk egy hónap pihenőidőt. És ide jöttünk. De honnan tudtátok, hogy ide kell jönnötök? - ráncolta a szemöldökét Liam.
- Most komolyan azt hiszed, hogy miattatok vagyunk itt? Könyörgöm, három hónapja itt poshadunk- hűtöttem le azonnal egy jeges pillantással.
- Jó, de akkor tisztázzuk, mielőtt belelovalnád magad. Mi nem tudtuk, hogy ti itt vagytok. Találomra választottuk ki ezt a helyet- tett egy lépést hátra Liam. Én csak felhúzott szemöldökkel sandítottam a még mindig vigyorgó Harry felé.
- Aha… Senki nem tudta, mi?
- Mire célzol? - kaparta meg a torkát a göndörke, de igazából felesleges volt bármivel próbálkoznia. Liam felé kapta a fejét, aztán kezével a homlokára csapott.
- Basszus, Harry. Te tudtad. Ezért akartál mindenképpen idejönni, és nem azért, mert ez egy olyan nagyon nyugodt környék.
Unottan felemeltem a kezeimet, és egy apró gúnyos mosoly kíséretében megtapsoltam a fantasztikus logikáját. Harry zavartan a hajába túrt, és lesütötte a szemét.
- Mi? Én? Dehogy. Honnan tudtam volna? Nem láttad, én is hogy meglepődtem? - motyogta, és kérlelően nézett Liam felé.
- Basszameg, te elolvastad az SMS-eimet… - néztem rá kikerekedett szemekkel pár másodperc múlva, mikor leesett, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy tudta, hova kell jönnie.
- A rohadt életbe, Harry, te nem vagy normális. Most komolyan, miért kellett ez? Mikor végre pihenhettünk volna egy kicsit, botrányok nélkül… csak egy kicsit… - hunyta le a szemeit Liam, mire megköszörültem a torkomat, mert azért mégis...
- Örülök, hogy ennyire örültök nekünk. Megjegyzem, én is legalább ilyen lelkes vagyok - húztam fel a szemöldököm, aztán elkezdtem magam felé húzni a kocsit, csakhogy Harry megragadta azt.
- Ria, kérlek. Legalább azt mond meg, hogy van? - hajolt hozzám közelebb, mire én kissé hátrahőköltem.
- Közöd hozzá? - oké. Gondolj a versenyre. Gondolj a rohadt versenyre!- Remélem, nem találkozunk egyhamar- biccentettem még feléjük, aztán sóhajtva indultam el a gabonapelyhek felé. Miért? Miért!? A rohadt életbe. Idegesen toltam tovább a bevásárlókocsit, és igazából oda se nézve dobáltam bele pár dolgot a polcokról. A kasszánál megállva feszülten kezdtem dobolni a kocsi kapaszkodóján, és fél percenként a falon levő fehér órára pillantottam. Gyerünk már! Miért most kell ennyire lassúnak lennie ennek a sornak? Basszus, ha nem érek időben haza… oké, nyugi Ria. Lélegezz. Nem kislány már. De a rohadt életbe is, ha elmegy valahova, és találkozik valamelyik fiúval, ott fog összeesni. De… legalább én fogom megnyerni a versenyt. Te jó ég, ezt most tényleg én gondoltam? Nem, nem. Idegből vágtam le a futószalagra a cuccokat, és pislogás nélkül figyeltem, ahogy centiről centire, milliméterről milliméterre haladtak előrébb. Mikor végre kiértem az épületből, szinte megkönnyebbülten indultam el az ellenszélben, ami miatt ha akartam volna, se tudtam volna gyorsítani a tempómon. Így is nekifeszültem a szélnek, és a sapkámba kapaszkodva próbáltam minél hamarabb visszaérni.


#####


A cipőm továbbra is idegesítően kopogott, de most kivételesen örültem ennek a hangnak, mert amíg erre koncentráltam, nem kellett a fejemben úszkáló kiállhatatlan gondolatokra összpontosítanom. Mit is szokott Ria csinálni mostanában? Ja, igen. Főzni. Főzni annyi kaját, ami még egy hadseregnek is sok lenne. Mikor kinyitva a hűtőt a benne levő pislákoló villanykörte megvilágította az arcom, kissé felhúztam a szemöldököm Hűha, életemben nem láttam még ennyi kaját. Mármint… Mégis mikor volt ideje mindezt megcsinálni? Találomra odanyúltam az egyik tálhoz, és leemeltem róla a tetejét. Kissé elfintorodtam, ahogy a már egyértelműen romlott kaja szaga megcsapta az orromat, és a hasamhoz kapva próbáltam csillapítani a gyomrom felkavarodását. Hát, nem jött össze, így inkább csak visszatettem az edényre a fedőt, és visszacsuktam a hűtő ajtaját. Oké, tehát Ria állandóan főz, csak éppen a megromlott kajákat nem dobja ki. De miért? Ennyire szórakozott lenne? Akárhogy próbáltam is, nem találtam megfelelő indokot arra, hogy vajon miért tenné ezt. Hiszen mindig annyira kínosan ügyel a tökéletességre. És ezt a hibát ő végzetesnek mondaná. Éreztem. Valami történt. Valami történni fog, és ezt nem a nyomás megemelkedése miatt mondom. Remélem. Mert azon kívül, hogy a barométer egyértelműen esőt jelzett, azon kívül is volt valami a levegőben. Egyfajta enyhe elektromosság, mintha a kialakulóban levő hatalmas vihar előtt már a földbe csapódott volna pár villám, és most azokat érezné mindenki.
Tumblr_m2bqmnyu3w1qlrgrdo1_500_large
Kirázott a hideg, és hirtelen levegőtlennek éreztem a kicsi, sötét helységet. A rohadt életbe is. Ahogy a konyhapulton levő cigisdobozom felé nyúltam, hirtelen megrándult a kezem, és megállt félúton a levegőben. Várjunk csak egy pillanatot. Nem. Egyértelműen nem szabad rágyújtanom. Mi? Nem szabad rágyújtanom? Oké, nyugalom. Túl fogom élni. Nem ebből áll a világ. Hogy bírja ki Ria cigi nélkül? Hogy bírja állandóan azt az álarcát viselni anélkül, hogy rágyújtana? Vettem pár mély levegőt, aztán inkább az üvegajtót kitárva kiléptem a kertbe. Mélyet lélegeztem a közelgő esőnek hála viharszagú levegőből. Mindig is imádtam ezt az időt. Az erőteljes széllökéseket, az egyre szürkébb égboltot, a közelegő katasztrófákat… Szótlanul figyeltem a közelben levő fákról csapatostól felrepülő madarakat, és vágyakozva figyeltem szabad röptüket, ahogy minden kisebb nehézség nélkül elhagyták azt a helyet, ahol eddig voltak- sőt, az ismert helyet feladva az ismeretlen felé haladtak, minden félelem nélkül. Bárcsak nekünk, embereknek is minden ilyen egyszerű lenne. Sóhajtva (és ingadozva) léptem le azon a két lépcsőfokon, ami így a teraszon állva elválasztott a földtől, aztán majdnem hanyatt estem, mikor a cipőm sarka az első pillanatban belesüppedt a puha földbe. Pár pillanatig egy helyben állva hallgattam a szél süvítését, a hullámok félreismerhetetlen, csobogó hangját, a közelgő vihar elől menekülő madarak szárnycsapásait. Aztán a fülemet egy közel sem odaillő hang ütötte meg, én pedig dühösen kaptam a fejem oldalra. Már megint gazdagék szórakoznak? Ó, remek. Pont ez hiányzott nekem. A kerítés mellett húzódó ösvénytől pont nem láttam az illetőt, aki éppen telefonon veszekedett valakivel. Visszafordultam, és vissza akartam menni a házba, hogy ne halljam tovább a dühödt hangnemet. Egyik lábamat az első lépcsőfok fölé emeltem, mikor leesett… Basszus, hiszen ez angolul beszél! Vagy fél percig álltam egy helyben, fél lábamat behajlítva a magasba emelve, és próbáltam… Mit is próbáltam? Igazából semmit. Az agyam lefagyott, és kellett neki az a fél perc, hogy felolvadjon, és ismét használatba tudjam venni. Mikor aztán ez megtörtént, a lábamat visszahelyeztem a földre, és lassan megfordultam. Nem tudom, miért, de valamiért annyira megbabonázott már az is, hogy angolul hallottam valakit megszólalni. Vagy… tényleg az babonázott volna meg? Nem bírtam nem arra gondolni, hogy nekem az a hang valamiért nagyon ismerős. Ne már, Sam, ne beszélj hülyeségeket. Miért lenne ismerős neked? Alig ismertél pár embert Angliában, akiket meg mégis, azok nem pont engedhetik meg maguknak, hogy ebben a hotelben szálljanak meg. Hacsak… Nem. Arra gondolnod sem szabad. Ezt most verd ki a fejedből, te idióta. Miután rájöttem, hogy a magammal való beszélgetéssel nagy valószínűséggel semmire sem megyek, fülelni kezdtem.
- Igen, tudom… De a rohadt életbe is, muszáj neked mindenbe beleszólnod!?... Na nem mondod…
Érdeklődésem tovább fokozta, hogy a hangnem továbbra sem változott: akárki is beszélt, valamiért nagyon ingerült lehetett. Nem tudom, hogy azért, mert előtört belőlem a kisgyerek, vagy azért, mert átkoordináltam magam Ria viselkedésére, mindenesetre halkan a sövényhez lépdeltem. Közben nem tudtam figyelmen kívül hagyni, hogy minden egyes lépésemmel apró, mély vájatokat gyártok a pázsiton. A kert széléhez érve egy pillanatra még megtorpantam. Most már léptek erőteljes dobogása is csatlakozott a beszédhanghoz.
- Nem érdekel… Tudom, hogy kéne… A rohadt életbe is, hagyjál már…
A kíváncsiság nyert. Egy lassú, elővigyázatos mozdulattal széthúztam a sövényt- éppen csak annyira, hogy az arcomnak elég hely legyen. Kicsit előrébb fészkelődtem, és tulajdonképpen félig belebújtam a bokorba. A szemem összevissza cikázott, de csak nem láttam semmit. Aztán a léptek zaja ismét felerősödött, és rájöttem, hogy az illető nyilván idegességében oda-vissza járkált. És akkor megjelent a látókörömben. Először háttal állt nekem, aztán hirtelen felém fordult. Egy pillanatra meg is ijedtem, de rájöttem, hogy nem felém fordul a feje, így nem kell mitől aggódnom. Aztán a gondolataimat más töltötte be. Az első, amit megpillantottam, az a napszemüvege volt, ami a borult égbolt ellenére is a fejét díszítette, minden kívülálló elől eltakarva ezzel a szemeit. A következő, ami betöltötte az agyamat, az a tökéletesen belőtt, sötétbarna haj. Aztán végre képes voltam teljes egészében a képre fókuszálni, és nem csak a kisebb részletekre figyelni. Amikor feldolgoztam a markáns, kiálló arccsontját, az alkarját díszítő tetkóját, és egyáltalán, azt hogy… Nem bírtam megmozdulni. Legalább egy percig mozdulatlanul figyeltem, szerintem még levegőt is elfelejtettem venni. Álmodnék? Nem, akkor nem beszélne ilyen hangnemben senkivel. De akkor mégis mit keresne itt? Nem, ez hülyeség. Tutira begolyóztam. Igen, ez az egyetlen megoldás. Különben miért látnám a Balatonon, a Ria nagynénjének nyaralója melletti hotel udvarán állni és dühösen telefonálni Zaynt? Zaynt, akinek valahol Angliában kellene lennie. Vagy Amerikában. Vagy bárhol, de az biztos, hogy nem itt. De egy pillanat. Lehetséges lenne, hogy egyedül jött, márha tényleg épeszű vagyok, és valóban itt van, vagy esetleg…
Sam! - hallottam meg hirtelen a hátam mögül Ria eget hasító kiáltását. Összerezzentem, de mielőtt még visszaengedtem volna a sövényt úgy, hogy takarásba kerüljünk a szomszédoktól, láttam Zayn tekintetét felém villanni. Ekkor reflexből elengedtem a bokrot, és kikerekedett szemekkel hátráltam egy lépést. Összezavarodva néztem Ria felé, aki a teraszon állt lihegve, és úgy tűnt, mintha kissé megkönnyebbült volna valamitől. Egy pillanatra még hátrasandítottam, aztán visszaegyensúlyoztam a teraszhoz.
Miért futottál? - ráncoltam a szemöldököm, miközben igyekeztem annyira halkan beszélni, amennyire csak tudtam, úgy, hogy az mégis Riásan élettel teli és csacsogó legyen. Úgy érzem, nem jött össze. Mármint a halk része.
Én csak… - nézett fel rám, és visszarántotta a vállára a könyökéig lecsúszott vászontáskát. Fürkészve pillantott rám, aztán elkapta rólam a tekintetét - Mond csak, nem láttál mostanában semmi furcsát? - nézett ismét rám összeráncolt szemöldökkel. Azt hiszem, kiült az arcomra a döbbenet. Tudna róluk? Illetve. Hülyeségeket beszélsz, Sam! Tudna róla? Nem, akkor nem így nézne ki. Biztos csak aggódott. De hogy miért? Mindegy, az biztos, hogy ezt rohadtul nem fogom elmondani neki. Nem, amíg nem bizonyosodok meg róla, hogy nem őrültem meg teljesen.
Nem - válaszoltam végül, majd lenyelve a sértést, amit reflexből hozzá akartam vágni, csodálkozó arcot vágtam - Miért, te talán igen?
Láttam, ahogy az arcvonásait rendezte, és legalább egy percet kellett várnom, mire végül sikerült semleges arccal rám néznie.
Nem - húzta fel a fél szemöldökét, aztán hátat fordítva visszament a házba. Mosolyogva megráztam a fejem, de inkább nem mondtam semmit. Úgysem érne semmit, ha azt mondanám, már rég elvesztette ezt az egész versenyt. A végén még megverne, szóval inkább kussban maradok, és megvárom, amíg valamit tényleg elront. A heves természetével úgysem lehet ez másképp. És akkor legalább végre rávehetem, hogy adjon egy esélyt… Mármint nem nekem. Akármennyire is tudom, hogy Louis nem érdemelné meg azt a bánásmódot, ahogy Ria a legtöbb pasiját kezeli, de valamiért úgy érzem, ez most más lenne. Aztán persze ki tudja… De egy próbát megér, nem? Gondolatmenetemből egy pillantás ragadott ki, ami szinte lyukat égetett a tarkómba. Egy hirtelen mozdulattal hátrafordultam, de csak egy adag sövénnyel találtam szembe magam, amiről valószínűleg éppen most szállt fel egy madár, ahogy én elnéztem az ágak rázkódását. Oké, azt hiszem, hivatalosan is bolondnak tituláltatom magam. Egy pillanatig még összeráncolt szemöldökkel figyeltem egy, a sűrűn levő, világoszöld levelek közül kilógó sötétebb foltot, ami leginkább… Mire is emlékeztetett? Oké, mielőtt még bármilyen hülye következtetést vonnék le, az csak egy madárfészek. Csak egy madárfészek, érted, Sam? Oké. Lehunytam a szemem, és nem törődve a térdem hirtelen megremegésével felkapaszkodtam a két lépcsőfokon- tippem sincs, hogy bír valaki egész nap magassarkúban mászkálni- és visszamenve a házba behúztam magam mögött az üvegajtót.

#####


Színtelen arccal pakoltam ki a vásárolt cuccokat a konyhapultra, miközben oda sem néztem. Tekintetem a tévé felé fordítottam, ahol éppen a legújabb sztárpletykákat mondták be. Undorító egy műsor, de néha jól tud jönni, hogy megtudd, mennyit tud a világ. Száz százalékig a bemondónőre koncentráltam, már a pakolást is félbehagytam, annyira reméltem, hogy nem mondják be. Vagy is hogy inkább annyira kíváncsi voltam, hogy bárki is tud-e már erről.
Bú - hallottam meg a hátam mögött egy hirtelen felcsattanó hangot, én pedig összerezzenve elejtettem a kezemben levő müzlis dobozt. A kezemet a gyorsan lüktető szívem fölé helyeztem, aztán (még épp idejében figyelmeztetve magam) unottan pillantottam Sam felé, aki vigyorogva állt tőlem fél méterre.
Megvesztél? - húztam fel a fél szemöldököm (hah, órákon át gyakoroltam a tükörben…), aztán, mintha mi sem történt volna, tovább pakoltam a pultra. Most viszont már azért figyeltem a tévére, mert reméltem, hogy semmi nem lesz benne, ami velük kapcsolatos. Nem, nem őrültem meg. Szimplán csak futás közben pont elég időm volt átgondolni ezt az egészet. És elhatároztam, hogyha Sam még nem tud róluk, akkor én mindent el fogok követni azért, hogy ne is tudjon. Szeretném, ha minden rendbe jönne, de tudom, hogy erre még nem állna készen. Amikor pedig majd úgy látom, hogy túl van a nehezén, az egyik kívánságommal elküldöm hozzá és kibékítem vele - hiszen egyértelmű, hogy én fogok nyerni. Ez nem is lehetne másképp. Aztán a tekintetem a pulton fekvő cigisdobozra esett. Felkaptam, és a kezemben forgatva figyeltem meg az aranyszínű tevét ábrázoló dobozt. Mutatóujjammal felpöccintettem a tetejét, és felpillantva alig bírtam ki, hogy ne röhögjem el magam Sam képén- mint aki citromba harapott.
Szarban vagy, ugye tudod? Két napig most cigi nélkül kell élned - dőltem neki a konyhapultnak, miközben ujjaimmal kisöpörtem a szememből a hajamat. Figyeltem, ahogy egy pillanatra lehunyta a szemét, aztán rám nézve elvigyorodott.
Lehet, de neked viszont muszáj lesz rágyújtanod- húzta fel a szemöldökét. Oké, még szerencse, hogy erre már kész válaszom volt.
Ez hülyeség. Te is bírtál már ki több napot is nikotin nélkül. Tehát nekem nem kötelező, neked viszont tilos- tettem volna pontot a dolog végére, azonban Sam nem hagyta magát.
Ha tényleg hitelesen akarsz engem játszani, akkor muszáj lesz rágyújtanod - vigyorodott el gúnyosan, és sütött róla, hogy élvezi a helyzetet. Az ajkamba harapva sandítottam a tevetrágyával dúsított dohányra, aztán sóhajtva kicsúsztattam egy szálat. Ott a pont. Nekem pedig muszáj megnyernem ezt a versenyt. Hogy én mikre nem vagyok képes ezért az idiótát. Hirtelen kaptam fel a kezem, és még épp idejében kaptam el az egy másodperccel azelőtt a fényben megcsillanó öngyújtót.
Ria. Ugye nem képzeled, hogy rágyújthatsz idebent? - nézett rám döbbenten, csípőre tett kézzel. Kinyújtottam rá a nyelvem, aztán eltrappoltam a kijáratig, és kivágtam az ajtót. Hallottam, ahogy Sam utánam tipegett, de nem tudtam, igazából miért akart kijönni ő is.
- Basszus, ki kéne bent szellőztetni. Semmi oxigén nincs - lépett mellém sóhajtva, aztán hunyorogva felpillantott az égre, és elmosolyodott - Annyira imádom a nyári esőket.
Szótlanul bólintottam, de nem is igazán figyeltem rá. El voltam foglalva azzal, hogy a hatalmas szél ellenére valahogy meg tudjam gyújtani a cigit. Aztán mikor végül sikerült, az első slukkot automatikusan letüdőztem. És olyan köhögőroham jött rám, hogy meg kellett kapaszkodnom Samben, aki aggódva lépett egy kicsit közelebb hozzám. Miután kiköhögtem a tüdőm, vettem egy mély levegőt, és már óvatosabban bántam a cigivel. Sam szórakozottan figyelte a bénázásomat, de nem tudtam nem észrevenni, hogy egyre inkább közelebb araszolt hozzám, és nagyokat szagolt a körülöttem levő füstből. Felhúztam a szemöldököm, szó nélkül hátat fordítottam neki, és pár lépéssel arrébb mentem.
- Ne csináld már, Ria - hallottam meg nyafogó hangját. Annyira rég nem hallottam már ezt a hangvitelét, hogy szinte fel sem ismertem.
- Nem, Sam. Tudod, hogy most nem szabad. Ne akarj saját magadnak szart okozni - húztam fel a szemöldököm, miközben most felé fordulva hátrálva tettem meg egy lépést.. Csakhogy most éreztem, ahogy valaminek nekimentem, ami az előbb, mikor odanéztem, még biztosan nem volt ott.
- Miért is nem szabad neki? - hallottam meg egy hihetetlenül ismerős hangot magam mögött. Ekkor jöttem rá, hogy mióta kiléptünk, már csak reflexből is angolul beszéltünk. Megperdültem a tengelyem körül, és felhúzott szemöldökkel néztem Zaynre, aki levéve a napszemüvegét végignézett rajtam, aztán a hátam mögé bámult. Na jó, akkor vagy ő is tudott rólunk, vagy a fiúk már beavatták. Egyiknek sem örülnék túlzottan. Segítségkérően hátrafordultam Sam felé, hátha kitalált valamit, de mikor feltűnt, hogy megkövülten, kikerekedett szemekkel bámulja Zaynt, legyintve visszafordultam az illető felé.
- Mert… mert most olyan állapotban van, hogy nem szabad neki - nyögtem ki végül az első dolgot, ami eszembe jutott. Zayn szemei kikerekedtek. Hoppá, lehet, hogy ezt nem kellett volna, kissé félreérthetőre sikeredett. Megfordulva Samhez léptem, aki még mindig mozdulatlanul állt, és meredten nézett Zaynre. Megragadtam az ernyedten lógó kézfejét, és szorosan megszorítottam. Ekkor egy kicsit megrázta a fejét, és kétségbeesetten rám nézett. Nem, nem hiszem, hogy az előbbiekből bármit is meghallott volna. Jelentőségteljes pillantást küldtem felé, mire pislogott párat, aztán leesett neki, hogy mit is szerettem volna, és szinte egyetlen pillanat alatt váltott. Az ég felé fordítva a fejét felnevetett, és Zayn felé lépett, aki döbbenten figyelte a fejleményeket.
- Zayn, te jó ég! Te meg hogy-hogy itt? Nem is számít, a lényeg, hogy itt vagy - lépett hozzá, és két puszit nyomott az arcára. Zayn tekintete zavartan cikázott közöttünk, aztán ujjaival elkezdte az orrnyergét masszírozni, és úgy válaszolt.
- Ria már találkozott a többiekkel, nem mondta?
A fenébe. Döbbenten néztem Zaynre, aztán a lehető legkisebbre próbáltam összehúzni magam.
- Nem… Khm… nem mondta - fordult felém Sam, miközben szemei szikrákat szórtak. El kellett terelnem a témát, amilyen gyorsan csak tudtam.
- De egyébként mit keresel itt, a házunknál?
- Mi… Mi itt szálltunk meg, a szomszéd hotelben. Ahogy Sam pár perccel ezelőtt ezt megtudhatta - húzta kedves mosolyra a száját. Aha.
- Hogy is volt az a dühödt pillantás a részedről? - pillantottam rá hűvösen, de a reakcióján még én is megdöbbentem. Kissé lehajtva a fejét halkan felvihogott, és hirtelen úgy nézett ki, mint egy általános iskolás kislány. Persze, ha nem számítjuk azt, hogy még Zayn-nek is fel kellett emelnie a fejét ahhoz, hogy a szemébe tudjon nézni. Hát igen, azt hiszem, ha másképp alakultak volna a dolgok, Sam akkor sem hordana túl gyakran magassarkút… Zavartan pislogtam rá, aztán eszembe jutott, hogy még mindig ott volt az az egy szál cigi a kezemben. Szórakozottan lepöcköltem az idő közben felgyülemlett hamut, aztán a számhoz emelve ismét belélegeztem a kesernyés füstöt. Amit aztán Zayn döbbent tekintetétől kísérve fújtam ki.
Sin_t_c3_adtulo_large
Zavartan megvakarta a tarkóját, és látszott rajta, nem tudja, mit is mondhatna. Úgy döntöttem, eleget szenvedtünk ezzel az egész hülyeséggel, így a csikket elpöckölve eltapostam a bakancsom orrával, aztán szó nélkül hátat fordítottam nekik, és visszamentem a házba. A nyitva hagyott ajtón keresztül még hallottam Sam hangját, ahogy kifejezte reményeit, miszerint még találkozni fognak, aztán ő is belépett a házba. Láttam, hogy mennyire remegett a keze, miközben becsukta maga mögött az ajtót. Pár pillanatig mozdulatlanul állt az ajtóval szemben, aztán felém fordulva az enyémbe fúrta a tekintetét, és nekidőlt az ajtónak. Küldtem felé egy halvány mosolyt, hiszen tudtam, mit érez, bennem is hasonló zajlott le. Aztán diszkréten elfordultam, hogy kiengedhesse a feszültségét úgy, ahogy akarja. Így hát leültem a kanapéra, és felhúztam a lábaimat magamhoz, majd a kezeimmel átöleltem őket. Csak most tűnt fel, hogy a tévé azóta is ment. Lehunyt szemmel hallgattam az idiótábbnál idiótább embereket, ahogy próbálták manipulálni a fiatalságot, azzal, hogy mi a ’menő’, és mi az, ami már nagyon ’ciki’. Szánalmas. Stílustalan, személyiség nélküli, befolyásolható felnőtteket akarnak faragni az érzékeny lelkivilágú kamaszokból. De hát mi mást is várhatna az ember a pénzéhes médiától? Nekik az a jó, ha a tömeg nem lázad semmi ellen, legfeljebb csendben, és elintézi magában egy ’ezen én úgysem tudok változtatni’ mondattal. Pedig ha tudnák, hogy mennyit számít egyetlen ember is. Megráztam a fejem, hogy visszatérjek a valóságba. Egy kicsit elkalandoztam. Unottan nyúltam a távirányító után, aztán kikapcsoltam a tévét. Hallottam, ahogy Sam lassan fellépkedett a lépcsőn, de nem néztem oda. Tudtam, hogy nem akarná, hogy lássam. Azt hiszem, a csendes elmélkedésem közepette elaludhattam, mert erőteljesen megijedtem, mikor a csengő éles hangja belehasított a levegőbe. Unottan álltam fel és sétáltam oda az ajtóhoz. Eszembe sem jutott megnézni a kukucskálón keresztül, hogy ki lehet az, gondoltam, biztos a postás, hiszen ki más lehetne? Egy kissé talán túl naiv voltam. Mikor aztán egy hirtelen mozdulattal kinyitottam az ajtót, egy csöppet megijedtem. Niall konkrétan pár centire a fejemtől kezdett el nevetni. Úgy tűnt, ő örült ennek a ’véletlen’ találkozásnak.
- Mit akarsz…tok? - kérdeztem végül, mikor Niall mellett Liam is megjelent az ajtóban. Annyira közel álltak hozzám, hogy konkrétan elállták előlem a kilátást bármi másra.
- Jöttünk látogatni, ha már egyszer szomszédok lettünk - vigyorgott Niall, aztán se szó, se beszéd elfurakodott mellettem. Pislogva néztem Liamre, aki csak megvonta a vállát, és Niall után ment. És akkor, mikor mindketten elálltak az útból, megláttam. Zsebre tett kézzel állt egy lépésre tőlem, szikrázó kék szemével fürkészve nézett végig rajtam, nekem pedig minden erőmre szükségem volt ahhoz, hogy megmaradjak a hűvös arckifejezésnél. Te jó ég, mit gondolhatott rólam! Szerintem percekig álltunk egymással szemben szótlanul, mikor már tényleg kezdett kínossá válni ez az egész. Így hát megköszörültem a torkom, és próbáltam legalább látszólag nyugalmat és hűvösséget erőltetni magamra.
- Te kint maradsz? - húztam fel végül a szemöldököm. Gúnyosan elmosolyodott, majd tett egy lépést felém. A fülemben dübörgő vér zúgása szinte minden más hangot elnyomott, és egyre csak erősödött, ahogy Louis szint fél centire tőlem besétált a nagynéném nyaralójába. Nyeltem egy hatalmasat, aztán becsuktam az ajtót, és végignéztem a fiúkon. Liam elhelyezkedett a kanapén, Louis zavartan álldogált, miközben a berendezést szemlélte, Niallt pedig csak akkor láttam meg, mikor oldalra fordulva a konyha felé pillantottam. Félig a hűtőben volt, és szemmel láthatóan nagyon örült a felhalmozódott kajamennyiségnek. Hiába, minden egyes nap azzal a reménnyel láttam neki kaját csinálni, hogy hátha valami történik. Valami más lesz. Valakik jönnek. Vagy esetleg Sam akarna enni. De persze ez soha nem következett be.
- Bocs, Ria, remélem nem bánod, csak már nagyon éhes voltam - hajolt ki végül a hűtőből Niall felém fordulva, a kezében annyi tállal, hogy félő volt, valamelyik mindjárt találkozik a padlóval.
- Semmi gond. Még jó, hogy megkérdezted - húztam fel a szemöldököm gúnyosan, de úgy tűnt, a szőkeség nem ért rá az én hangulatommal foglalkozni- el volt foglalva a kajáival. Mindenesetre senki sem vádolhatná meg azzal, hogy nem találja fel magát egyedül, egyből mindent megtalált a konyhában, amire csak szüksége volt.
- Na jó, talán mégsem kellett volna idejönni - állt fel hirtelen Liam. Pislogás nélkül meredtem rá, aztán nagyot sóhajtottam.
- Ülj már vissza. Ha már egyszer idefáradtatok. Mégsem dobhatok ki három világsztárt a nappalimból- válaszoltam ingerülten, enyhe éllel a hangomban. Nem tudtam figyelmen kívül hagyni, hogy Louis feltűnően csendes volt. Úgy értem, mióta belépett, egyetlen szót sem szólt, csak nézett ki a fejéből. Kezdett eléggé kínossá válni ez az egész, amikor hirtelen hangos dörömbölés zavarta meg a feszült hallgatást. Döbbenten kaptam a fejem az ajtó felé. Mégis miféle vadállat akar bejönni, aki nem ismeri a csengő fogalmát? Ezt megcáfolva a következő pillanatban az egyre erőteljesebb dörömbölés mellé most a csengő éles hangja is társult. Összeráncolt szemöldökkel néztem végig a srácokon. Niall abbahagyva az evést, egy kanállal a tányér és a szája között, kitátott szájjal nézett az ajtó felé, Liam ismét felpattant, Louis pedig megperdülve a tengelye körül szintén az ajtót kezdte szemlélni. Óvatosan közelítettem meg a bejáratot, hiszen nem tudtam, mégis mi vár rám. Most nem azért nem néztem meg a kukucskálót, mert azt hittem, hogy a postás az, hanem azért, mert féltem, a végén még kiütné a szemem az a valaki, aki az ajtó túloldalán van. Essünk túl rajta- futott át a fejemen, és egy hirtelen mozdulattal kitártam az ajtót. Amin Harry esett be. Egy pillanatig még hadonászott a levegőben, aztán, mint aki vérszemet kapott, engem szinte fellökve belépett a nappaliba, és idegbetegen kapkodni kezdte a fejét. Aztán, mikor nem találta meg, amit keresett, kicsit beljebb ment. Ekkor megpillantotta a lépcsőt.
- Harry… - kiáltottam fel eredménytelenül, mikor rájöttem, hogy mégis mit, vagy inkább kit keresett. Azonnal fellépett az első lépcsőfokra, utána pedig már csak a hangos lábdobogások jelezték az útját, majd az ajtó nyikorgása.
- Mi a…? - ébredt fel Louis elsőként, és értetlenül pislogott körbe. Az ajkamba harapva néztem fel az emelet felé. Te jó ég, ha ez komolyan az én hülyeségem miatt volt, akkor… Akkor én most fogom belefojtani magam egy kanál vízbe.

29. rész/You're so good and you're so bad.



Sam, a rohadt életbe is, hányszor kérjelek meg, hogy ne dobáld szét a kibaszott csikkjeidet a házban?- ordítottam el magam, ragacsos kezemről megfeledkezve a hajamba túrva, de ahogy vártam is, természetesen semmi válasz nem érkezett. Megforgattam a szemem, aztán dühösen caflattam fel az emeletre, és kivágtam az első ajtót, amit megpillantottam. Megtorpantam, és karba font kézzel meredten dühösen Samre, aki éppen az ágyon hasalt, és szorgalmasan körmölt. Egy hamutálban égő cigaretta erőteljes szaga az egész szobát betöltötte- Hallod, te lány? Eleve nem szabadna rágyújtanod a házban. Ha meg már megteszed, akkor legalább dobd ki a szemétbe a csikkeket- hangom azonnal halkabb lett, és döbbenten vettem észre, mennyire kedvesen hangzottak a szavak a számból az apró mosolynak köszönhetően, amit a falra újonnan kitett képek csaltak oda.
Már megint mi cseszett fel?- hajtotta a fejét kissé hátra, fél szemöldökét felhúzva.
Megforgattam a szemem, és megfordulva kilépni készültem a szobából, de az ajtóból még visszaszóltam.
Csak kérlek… Ne dobd el- közöltem, majd bevágtam magam után az ajtót. Trappolva mentem le a lépcsőn, aztán a nappaliban megtorpantam, és elmosolyodva léptem oda az üvegajtóhoz, ami a teraszra vezetett. Kiskoromban mindig is imádtam itt lenni, és a helyzet az, hogy ez máig sem változott. Az, hogy a nagynéném felajánlotta, hogy erre a nyárra nyugodtan jöjjünk a nyaralójukba, a lehető legjobban időzített ajánlat volt. Ledobtam a törlőkendőt, ami eddig a kezemben volt, és kitártam az ajtót. A langyos szellő azonnal beáramlott a levegőtlen, viszont hűvös szobába, én pedig megkönnyebbülten léptem ki a szabadba. Így késő délután a nap már nem sütött annyira perzselően, inkább jólesően melengette meg az embert. Mosolyogva sétáltam oda a kovácsoltvas korláthoz, majd rákönyökölve egy pillanatra le kellett hunynom a szemem, mert sikeresen belenéztem a napba. Szerencsére csak pár másodpercet kellett várnom, és az általam annyira imádott kilátás ismét a szemem elé tárult: a Balaton vize a délutáni szellőnek köszönhetően lágyan fodrozódott, a hullámok tetején fehér hab képződött. Előrehajolva kezembe vettem a korlátra helyezett muskátli egyik virágát, és közel hajolva hozzá mélyen beleszagoltam. Természetesen nem történt csoda: továbbra sem illatozott úgy, mint holmi szúrós tövisű rózsa. Én valamiért mégis imádtam azt a nyers földszagot, amit magából árasztott. Felegyenesedve szemeimmel körbepásztáztam a kerten. A pázsit ragyogóan zöldellt, az foglalta el a kert nagy részét, de a szélén levő hatalmas, illatozó virágoknak köszönhetően mégsem tűnt sivárnak. Oldalra sétálva leléptem a két lépcsőfokon, és egy pillanatra lehunytam a szemem, mikor kilépve a papucsomból meztelen talpam találkozott a selymes fűvel. Aztán mikor rájöttem, hogy kezdek olyan elvont lenni, mint Sam, észbe kaptam, és kinyitva a szemem elindultam a kert vége felé. Mindig is az volt a kedvenc részem, ahol a pázsit átváltott a szürke homokba, ahonnan már csak pár lépés, és lábaimat máris a Balaton hűtheti le. Hunyorogva néztem a távolban levő vitorlást, ami könnyedén szelte át a tajtékzó hullámokat. Pár perc múlva visszaindultam, de a hirtelen keletkezett hangos lármától egy pillanatra összerezzentem. Oldalra fordulva megpillantottam, mi okozta a felfordulást: A szomszédban egy harmincas éveiben járó, gondosan ápolt nő visított éppen a (valószínűsíthetően) férjével, amiért az lefröcskölte őt, és drága ruháját. Szemforgatva fordultam vissza a ház felé, aztán kissé elmosolyodtam. Sam a korlátnak dőlve állt, ugyanúgy, ahogy az előbb én, csakhogy az ő arca komor volt, és összeráncolt szemöldökkel figyelte a jelenetet. Mikor közelebb értem hozzá, hűvösen megszólalt. Persze gondosan ügyelt rá, hogy úgy tűnjön, nem nekem mondta, inkább csak mintha magában beszélne.
Hogy én mennyire rühellem az ilyen puccos hoteleket. Az ilyen helyekre mindig csak azok járnak, akik azt se tudják, mit kezdjenek a pénzükkel, és mivel konkrétan még a taknyuk is többet ér, mint nekünk, földi halandóknak a fél lakásuk, azt gondolják, bármit megtehetnek- fintorodott el a mondat végére.
Nagyon jól tudod, hogy tényleg bármit megtehetnek- mosolyodtam el halványan, miközben visszavettem a papucsom, és fölsétáltam mellé a teraszra. Kissé hunyorogva néztem föl rá, és csak néztem, ahogy rágyújtott egy cigire.
Tudod, hogy értettem- fújta ki a füstöt- Ki az isten akar egy puccos hotel mellé venni nyaralót?
Oké, ne oltogasd már ezt a szerencsétlen házat. Én itt töltöttem a fél gyerekkoromat. Örülj neki, hogy ez van- vigyorogtam rá, majd miután megvonta a vállát, visszamentem az immár sötétedő nappaliba, és úgy döntöttem, ideje elmenni hajat mosni, ha nem akarok mindenkit halálra rémíteni a külsőmmel.


#####

Három hónapja éltünk együtt. És három hónapja kerültük a forró kását. Vagy mi. Így van egyáltalán ez a mondás? Mindegy, szóval három hónapja beszéltünk el egymás mellett, és még véletlenül se hozta fel egyikünk se azt, ami igazán érdekelné a másikat. Lehunytam a szemem, és csak élveztem a késő délutáni a napsütést. A szomszédból áradó ricsaj ugyan egy kissé megzavarta az idilli pillanatot, de azért olyan túlzottan nem zavartattam magam miattuk. Hozzászoktam már az idióta szomszédokhoz. Visszalépve a házba meghallottam a víz zubogását, így felsétáltam az emeletre, és a szobámban elővettem Ria gitárját. Jól esett egy kicsit pengetni, és ezáltal végre másra használni a kezemet, mint festésre, vagy írásra. Az utóbbi pár hetem ugyanis csak ezzel a két elfoglaltsággal telt el. Mikor egy erős fájdalomlöket söpört végig rajtam a gyomromból kiindulva, odakaptam a kezem a hasamhoz. Csakhogy így semmi nem tartotta a gitárt, így az hangos koppanással leesett a parkettára. Mozdulatlanul hallgattam, ahogy az ütés hatására megpendült húrok végleg elhallgattak, majd felnéztem a szemközti falra. Te jó ég, mikor tettem én ki ezeket a képeket? Meg minek? És egyáltalán… Az a kép ott mit ábrázol? Lassan felálltam, és továbbra is a hasamra szorított kézzel átléptem a gitáron, majd egy lépéssel a fal előtt megtorpantam. Figyelmesen néztem a fekete hátteret, amibe néhol lila hullámok voltak festve. De nem ez volt az, ami lekötött. Hanem a kép közepére festett zöld szempár. Egy pillanatra elmosolyodtam, ahogy feltűnt, még a képen keresztül is mennyi mindent ki tudtam olvasni belőle. Elfordítottam a fejem, aztán inkább csak feltettem a gitárt az ágyra, és lesétáltam a nappaliba. A kanapéra felkuporodva bámultam a tévé fekete képernyőjét, egészen addig, amíg valami világoskék folt be nem takarta előlem a kilátást. Pislogtam párat, aztán végre sikerült megtalálnom a tekintetemmel a törölközőbe csavart Riát, aki csöpögő hajjal állt előttem csípőre tett kézzel.
Most, hogy kiszabadultál a szobádból, akár hasznossá is tehetnéd magad. Meg kéne locsolni a füvet- húzta fel kissé a szemöldökét, de szája szegletében apró mosoly bujkált.
Szűnj már meg- forgattam a szemem, miközben hátradöntöttem a fejem.
Akkor is meg kéne locsolni- pattant le mellém, kezében egy üveg körömlakkal. Mikor a vizes törölközője hozzám ért, kirázott a hideg, és egy kicsit arrébb húzódtam.
Mész valahova?- húztam fel inkább a szemöldököm, miközben figyeltem, hogy váltanak át a lábujjai halvány rózsaszínből meggypirosra.
Nem tudom még. Csak már nagyon trógerül néztem ki- pillantott rám egy másodpercre, de aztán figyelmét ismét a lábkörme foglalta le.
Egy napig se bírnád ki ápolatlanul, mi?- fintorodtam el feltéve a lábaimat a dohányzóasztalra. Ria küldött felém egy gyilkos pillantást, de nem túlzottan érdekelt.
Akkora baj, ha nem akarom úgy elhanyagolni magam, mint te? Nem olyan könnyű mindig jól kinézni- vonta meg a vállát végül.
Aha… Miért van az, hogy szerintem hamarabb bírnék ki egy napot úgy mint te, mint te úgy mint én?- vigyorodtam el, de aztán ismét közömbös álarc mögé rejtettem az arcomat, és csak magamban mosolyogtam.
Hülyéskedsz? Szarul kinézni bárki tud- emelkedett fel kissé felháborodva.
Valahogy én rajtad nem ezt látom- húztam fel a szemöldököm kihívóan.
Fogadjunk hogy simán kibírnék egy napot olcsó trógerként- húzta ki magát, vizes haját a válla mögé söpörve. Bele kellett harapnom az alsó ajkamba, hogy ne nevessek fel hangosan.
Fogadjunk Ria- bólintottam rá végül, mikor már nem fenyegetett az a veszély, hogy a képébe röhögök.
Sőt. Fogadjunk, hogy tovább bírom ki a te szereped eljátszását, mint te az enyémet- csavarta vissza végül a körömlakk kupakját, és diadalittasan nézett rám. Felhúztam a szemöldököm.
Mármint hogy-hogy szerep? Szóval nemcsak öltözködés, hanem viselkedés is?
Pontosan. Öltözködés, beszédstílus, szokások, ilyenek.
Ennek mégis mi értelme van?- hűtöttem le végül, mert úgy láttam, kissé túlzottan is belelkesedett.
Hát… poén. Plusz, amelyikünk veszít, annak teljesítenie kell a másiknak három kívánságát- csillant fel a szeme. Elgondolkozva néztem rá. Te jó ég, ez szarul is elsülhet. Úgy értem, Ria utál veszíteni. Másrészt viszont, ha jobban belegondolok… Mi baj lehetne belőle? És legalább ez talán végre kimozdítana minket az egy ideje ránk telepedett melankóliából.
- Adjunk meg egy határidőt. És ha addig mindketten bírjuk, akkor egyikünk sem veszített- húztam fel a szemöldököm. Ria gúnyosan elvigyorodva nézett rám.
Na mi van, betojtál nyuszi?- nevetett fel felszabadultan, de egy jeges pillantással sikerült elhallgattatnom.
Figyelj, ha mondjuk két napig bírjuk, akkor egyértelmű, hogy akármeddig menne. És egy idő után kissé unalmas lenne. Bár tény, nem hiszem, hogy te képes lennél két napig bunkó lenni mindenkivel és elérni, hogy a lehető legnagyobb távolságra legyenek tőled…
Nem kell tagadnod, úgyis tudom, hogy csak a naponta megismétlődő manikűrözés tart vissza. De jó, úgyse fogod bírni két napig- kezdte el csavargatni az egyik hajtincsét, majd előrenyúlva megragadta a távirányítót, és egy mozdulattal bekapcsolta a tévét. Reflexből kaptam fel a fejem és rázott ki a hideg ugyanabban a pillanatban, amint meghallottam a már annyiszor hallott sort. ’Shot me out of the sky, you’re my kryptonite…’ Lefagyva néztem a tévé képernyőjét, és ugyan nem néztem oldalra, mégis tudtam, hogy Ria is ugyanúgy ült, hiszen semmilyen mozgást nem érzékeltem. Plusz, ha nem fagyott volna le, azonnal elkapcsolt volna. Mozdulatlanul ültük végig azt a három percet. Amikor végül vége lett a klipnek, és egy következő szám kezdődött el, még kellett pár pillanat, hogy összeszedjem magam. Sikerült, és tökéletesen érzelemmentes arccal fordultam Ria felé. De amint megláttam a szeméből éppen kibuggyanó könnycseppet, elkerekedtek a szemeim. Egy pillanatra lehunytam a szemem, hogy felkészítsem magam. Tudtam, hogy mit kell tennem, mégis féltem, mi lesz a következménye. Én nem akartam sírni. Nem miatta. Így hát kissé bizonytalanul ugyan, de közelebb ültem Riához, és kezeimet óvatosan köré kulcsoltam. Szinte azonnal közelebb furakodott hozzám, és fejét a vállamba fúrta. Pislogva néztem el a válla felett. Hogy pontosan mi van?
Ennyire hiányzik?- szólaltam meg percek múlva suttogva, mikor vállának rázkódása már a minimálisra csökkent.
Én… Én… Csak megdöbbentem Hogy lehet rám már az is ilyen hatással, ha csak meglátom a hülye tévé képernyőjén?- válaszolta rekedt, el-elcsukló hangon. Lázasan próbáltam valamilyen frappáns választ találni, úgy, hogy az mégse legyen elég találó ahhoz, hogy én is megtörjek. Közben minden igyekezetemmel azon voltam, hogy míg testét közel engedtem magamhoz, a lelkét annyira távol tartsam, amennyire csak lehetséges. Hiszen, ha közel engedném magamhoz, megérezném az érzéseit, és nem bírnám tovább.
Ria, ez teljesen érthető… Elvégre, mióta eljöttünk tőlük, azóta nem is hallottunk róluk semmit, meg nem láttuk őket, meg semmi…- próbáltam keresni a szavakat.
De akkor sem kéne… úgy értem, miért? Nem vagyok belé szerelmes, vagy bármi ilyesmi… Még te sem akadtál ki ennyire, pedig hát te…
Az egy más dolog volt. Hangsúlyozom, volt. Mert már vége van- szakítottam félbe, mert nem bírtam volna végighallgatni. Kicsit eltávolodott tőlem, és miután kézfejével letörölte a szeme alatt fénylő könnyeit, csodálkozva pillantott rám.
Ezt meg mégis hogy érted?- pislogott, miközben egy pillanatra körbenézett, zsebkendőt keresve. Gondoltam rá, hogy felajánlom neki a pólóm, elvégre a nagyja már úgyis ráment, de inkább csak megdobtam a hátam mögött levő zsebkendős dobozzal. Aztán megvontam a vállam.
Úgy, hogy vége. Nem akarok semmit tőle. Túlságosan fájna még csak ránéznem is. Minden eszembe jutna. Bár nem tudom, mondhatom-e azt egyáltalán, hogy vége, hiszen nincs is semmi, aminek vége szakadt volna- meredtem végül a tévére, mert nem akartam a kipirosodott szemeibe nézni.
Ne keress már kifogásokat, a rohadt életbe. Mellettem is itt ülsz, pedig ha valaki, én aztán tényleg mindent eszedbe juttatok- kelt ki magából hirtelen, és mikor nem pillantottam rá, elkezdett hadonászni a fejem előtt, aztán egészen egyszerűen megragadta a vállamat, és maga felé fordított- Köztetek nem lehet vége, Sam. Könyörgöm, ti egymásnak vagytok teremtve…
Beleharaptam a nyelvembe, olyan erősen, hogy szinte azonnal megéreztem a vérem sós ízét a számban. Így legalább a fizikai fájdalom elterelte a figyelmemet a másik, ennél sokkal erősebb fájdalomról.
Ez hülyeség. Ilyen nem létezik. Nőj már fel, és fogadd el, hogy a való élet nem tündérekről és mesebeli királyfikról szól- pillantottam rá, de szinte azonnal megbántam, amit mondtam. Túl erősre sikeredett.
Szóval… azt mondod- kezdte el lassan emésztgetni a szavaimat-,hogy a valóságban tulajdonképpen senkinek nincs esélye a boldogságra?- nézett végül a szemembe, és láttam, ahogy megremegett az ajka.
Ne forgasd ki a szavaimat- ráztam meg végül a fejemet- Mindenki lehet boldog, addig, amíg a boldogsága nem egy másik személytől függ. Mert sosem tudhatod, hogy arra a másik személyre meddig számíthatsz.
Kinyitotta a száját, aztán inkább mégis becsukta, pár pillanatig összeráncolt szemöldökkel fürkészte az arcom, majd végül mégis megszólalt.
De mi van akkor, ha megtalálod a másik feled? Akivel mindenben tökéletesen passzoltok?- makacskodott tovább, miközben kivett egy újabb zsebkendőt, és hatalmasat trombitált.
Ilyen nem létezik, csak a mesékben- pillantottam ismét a tévére, aztán hátradöntöttem a fejem. Tudtam, hogy most a lehető leghamarabb el kell terelnem a figyelmét erről az egészről, csak nem tudtam, hogyan. Aztán hirtelen eszembe jutott, és mosolyt erőltetve az arcomra fordultam hozzá.
Szóval, mikor indul a verseny?- húzogattam a szemöldököm, mire felnevetett, de nem sikerült tökéleteset alakítania: a hangja egy-egy pillanatra szinte már hisztérikusba váltott.
Holnap reggel- nézett rám végül gúnyosan, én pedig halványan elmosolyodtam az őszinte érzelem láttán.
Akkor holnap reggel- nyújtottam felé a kezemet, ő pedig megragadva azt jó erősen megrázta. Mikor felálltam, kicsit megremegett a térdem, de igyekeztem ezt nem mutatni, és aránylag egyenes léptekkel eljutni a lépcsőig. Lehunyva a szemem erősen belekapaszkodtam a korlátba, mert minden egyes lépésnél mintha ólmokat cipeltem volna a lábaimon. Nagyon reménykedtem, hogy beválik a tervem, és legalább erre a két napra képesek leszünk megfeledkezni a… miről is? A múltról? Az érzéseinkről? Róluk? Magunkról? Úgy… mindenről? Mennyi mindent kellene elfelejtenünk ahhoz, hogy végre ne kelljen erőltetnünk azt a vigyort? Nem, azt hiszem, annyi mindent lehetetlen lenne elfelejteni. Szóval továbbra is marad a műmosoly, amihez nálam holnap hozzá fog járulni a műszempilla és az a műkedvesség, amivel Ria mindenkivel bánik… remek. Szinte már várom. Remélem hallható volt az irónia. Sóhajtva léptem be a szobámba, és még véletlenül sem pillantottam a falra kitett képek felé. Az már tényleg túl sok lett volna. Álmatlanul forgolódva töltöttem az éjszakát. Aztán, pár órával azután, hogy végre sikerült elaludnom, megcsörrent mellettem az ébresztőórám, én pedig idegesen csaptam rá egyet. Aztán még egyet. És még egyet. Mivel még mindig fülsértően hangosan csengett, ezért egy hirtelen mozdulattal felültem és levágtam a földre. Kicsit erősre sikeredett. Pislogás nélkül néztem a fémszerkezet összetört darabjaira, aztán sóhajtva döltem vissza az ágyba. Pár percig a plafont bámultam, próbáltam erőt venni magamon, és felkelni, csak hát… nehéz volt. Aztán végül nagy nehezen fölültem. Riáért. Mondogattam magamban, miközben a remegő lábaimra álltam. Annyi erőt se éreztem magamban, amennyi ahhoz kellett volna, hogy eljussak a fürdőszobáig. Így hát, mivel tudtam, hogy Ria még nincs fent, lebattyogtam a konyhába és csináltam magamnak egy jó erős kávét. Nem mondom, hogy sokat segített, de átmeneti megoldásnak pont megfelelt. Aztán, már egy kicsit éberebben visszalépve a nappaliba, megtorpantam. Ria a kanapén aludt. Közelebb menve hozzá megállapíthattam, hogy tragikus állapotban van. A haja hatalmas gubancokban állt össze, szeme alatt eltüntethetetlen karikák virítottak, az orra a sok fújástól kipirosodott, előtte a kis asztalon egy nagy halom használt zsebkendő, mellette egy nyitott laptop feküdt… Várjunk csak. Egy nyitott laptop. Hiszen én ma Riát játszok. Oké, akkor innentől kezdve egyértelmű, hogy mit kell tennem. Halkan letérdeltem az asztalhoz, és magam felé fordítottam a laptopot. Aztán pár perc múlva halványan elmosolyodtam. Persze, ez jellemző. Miért is zárta volna be bármelyik ablakot is, mielőtt álomba sírta volna magát? Unottan néztem a facebook profilját, aztán a másik fülre kattintva a twitterrel találtam szembe magam. Egyből megakadt a szemem a legfelső bejegyzésen. ’Lehetne tökéletes, de valami hiányzik. És tudom, hogy ezzel nem csak én vagyok így.’ Pislogás nélkül meredtem a képernyőre, aztán átfutottam a régebbi tweeteket is. Végül rákattintottam a képekre. Egy rakat kép saját magáról, a felszínes mosolyával, a felszínes barátaival… Aztán kattintgatás közben megakadt a szemem egy képen. Pontosabban szólva: megakadt a szemem saját magamon. Jézusom, mégis mikor készült ez a kép? Én erről miért nem tudtam? A tiszta, fehér ágyneműről egyértelműen meg tudtam mondani, hogy hotelben készült, miközben, gondolom aludtam. De nem az fogott meg, hogy a bőröm sápadtságát egy vámpír is megirigyelhette volna, nem is a több méter távolságból is látható karikák a szemem alatt. Sokkal inkább a kéz, amit ujjaimmal fogva tartottam, és amit az arcomhoz egész közel raktam. Na jó. Mi a…? Lepillantottam, és felhúztam a szemöldököm a hozzászólásokat meglátva. A legfelsők valami One Direction rajongók lehettek, legalábbis a nevükből erre következtettem, és olyanokat írtak, hogy ’Milyen ártatlannak tűnik…’, vagy hogy ’ Szerintem mind tudjuk, kinek a kezét szorongatja!!’ zavartan pillantottam meg Zayn nevét, de biztos voltam benne, hogy csak valami rajongó az ő nevét írta be a sajátja helyett- ki tudja, miért? Csak aztán elolvastam, mit írt. ’Ria, kérlek. Vigyázz rá helyettünk is. Tudod te, mennyire aggódik..?’ Mi? Miért írna ilyet egy rajongó? Oké, ez fura. De nem képzelhetem be magamnak, hogy Zayn-nek van ideje ilyeneket írogatni, szóval inkább megráztam a fejem, visszatettem a laptopot oda, ahonnan elvettem, aztán felsétálva az emeletre beléptem a fürdőszobába. Nem kellett csalódnom, természetesen ott voltak Ria sminkcuccai, így sóhajtva csuktam be magam mögött az ajtót, tudván, hogy ezzel el leszek egy darabig. Hát, nem is tévedtem. Bő háromnegyed óra múlva végül már csak a ruha hiányzott, ezért Ria szobájába lépve kinyitottam a szekrényét, és zavartalanul kezdtem el turkálni benne. Végül megtaláltam, amit kerestem. Egy fekete harisnya, fekete miniszoknya, ami látásra Riának igencsak kicsi lehetett, merthogy nekem is éppen hogy jó volt. Aztán találtam egy fehér felsőt, ami azt hirdette, hogy ’That’s life’, és végül felkaptam az első magassarkút, amit megláttam. Kinézve az ablakon rájöttem, hogy enyhén szólva lehűlt a levegő, így felkaptam még egy barna pulóverét is, és visszamentem a fürdőbe. Bár komolyan nem tudtam, hogy fogok kibírni azokban a brutális magassarkúkban egy egész napot. Hiszen e nélkül is alig tudtam járni. De mindegy. Fel a fejjel, Ria-féle mosolyt elő, és viselkedjünk természetesen…. Haha.

#####


Nyöszörögve ébredtem, elgémberedett nyakkal, elzsibbadt jobb kézzel, és tulajdonképpen még fáradtabban, mint ahogy tegnap este végül elnyomott az álom. Pozíciót akartam váltani, mert úgy sejtettem, hogy egész éjjel egy helyben aludtam, csakhogy amikor meg akartam fordulni az ágyon… Hát, az ágy nem volt ott. Meg úgy más sem. Szóval egy hangos koppanással és egy indiánokat lealázó harci kiáltással a padlóra huppantam. Zavarodottan néztem körbe, aztán ahogy az előttem levő kis asztalra néztem, hirtelen eszembe jutott, hogy is töltöttem el az éjszakát. Oké, hát akkor azt hiszem, az első dolgom egy jó nagy bögre kávé bedöntése lesz. És akkor most még meg sem kellett erőltetnem magam ahhoz, hogy Sames legyek. Ledobtam magamról a vékony, leopárdmintás takarót, amit az éjjel magamra húztam, és a vállamat masszírozva elindultam a konyha felé. Örültem, hogy nem találkoztam tükörrel. A bögre kávéval a kezemben valahogy egy kicsit már jobban éreztem magam. Aztán, a konyhapultnak dőltem, és összeráncoltam a szemöldököm, ahogy meghallottam a lépcső felől jövő éles kopogást. Mi a fene..? Aztán kikerekedtek a szemeim. Sam megjelent előttem, teljesen átalakulva. Tökéletes sminket viselt, rasztáit szoros kontyba fogta, ruhái már koránt sem voltak olyanok, mint amiket tőle eddig megszokhattam. Tulajdonképpen, ha levonok belőle úgy… húsz centit, kicsit megszélesítem, és a fejére parókát rakok, senki nem tudott volna megkülönböztetni minket. Na jó, most éppen de. Mikor megpillantott, elmosolyodott, és éles pillantással végigmért.

208340_219448638069595_213380882009704_1023031_8367172_n_large
Úgy tűnik, megy ez neked nagyobb megerőltetés nélkül is- mosolyodott el végül gúnyosan, mire felszaladt a szemöldököm. Aztán leesett, hogy most mégis mit kéne csinálnom, így kimondtam, amiről tudtam, ő is kimondta volna.
Kit érdekel? Reggel van, ne cseszegess a hülyeségeiddel- indultam el mellette a bögrével a kezemben. A lépcsőnél még megtorpantam, és a vállam fölött visszanézve vetettem oda neki- Ja, és eltakaríthatnál utánam.
Jó, ezt soha nem mondta volna. Csak gondoltam, segítek neki egy kicsit azzal, hogy lejelzem, én amúgy mit tennék a helyében… Mármint… Mit tennék a helyében, ha most a saját helyemben lennék és… Na jó, belezavarodtam. Megráztam a fejem, aztán felmentem a szobámba. Pár percig csak néztem ki a fejemből, hátha így előbbre jutok, de mivel ez nem történt meg, ezért odaléptem a szekrényhez, és leguggoltam elé. Szerencsém volt. Elmosolyodtam, mikor kihúztam a méretes papírdobozt magam mellé a parkettára. Minden egyes ruhadarabot kivettem belőle, aztán pár pillanat gondolkodás után a hátam mögé dobtam. És a legalján megtaláltam, amit kerestem. A nagybácsim cuccai. Azon belül is egy hatalmas, csíkos hosszú ujjú felső, egy borzalmas anyagú szabadidődzseki, és egy undorító kötött sapka. Mikor a többi cuccot visszapakoltam, kerestem magamnak egy fekete harisnyát, és végül átmentem Samhez, és lenyúltam tőle az egyik fekete acélbetétesét. Immár teljesen felszerelkezve vonultam be a fürdőszobába. Becsuktam magam mögött az ajtót és a tükör elé álltam. Először kikerekedtek a szemeim, aztán önkéntelenül is elnevettem magam. Úgy látszik, a természet aznap ’kegyes’ volt velem, mert tulajdonképpen semmit sem kellett tennem azért, hogy olyan lepukkant legyek, mint Sam általában. A hajam konkrétan csomókban állt, úgy nézett ki, mintha feltupíroztam volna a sok gubanctól, meg attól, hogy mikor bealudtam a kanapén, még vizes volt. A szemem egy kissé bedagadt és hatalmas karikák voltak alatta. Ezenfelül a bőröm fakó volt, és élettelen. Miután végül felöltöztem, és ismét belenéztem a tükörbe, már nem volt kedvem nevetni. Ugyanis rájöttem, hogy nekem ma egész nap így kell járkálnom. Te jó ég, miért mentem én bele ebbe? Nem baj, Samért megteszem. Legalább talán végre egy kis időre elfeledkezik… úgy mindenről. Talán. Az ajkamba haraptam, miközben arra gondoltam, mit fognak az emberek gondolni, ha meglátnak ennyire szakadtan az utcán… ’Te jó ég, koszos hajléktalan, inkább menjünk át az út másik oldalára...’, ’Ne, kicsim, ne menj oda hozzá, lehet, hogy veszélyes..’. Hogy bírja ki ezeket Sam mindig? Egy nagy levegőt vettem, és miközben kifújtam, próbáltam minden negatív gondolatot kiadni vele. Mit is szokott mindig mondani Sam? ’Szard le. Kit érdekel, hogy mit gondolnak mások?’ Aztán eszembe jutott, amit régen mondott nekem majdnem minden nap, mikor még együtt laktunk, és reggelente órákat várt rám, míg elkészültem… ’Nehogy azt hidd, hogy bárki is fog veled foglalkozni.’ Jogos. Senkit nem fog érdekelni, hogy hogy nézek ki, senki nem fog beszólni, még csak gondolni sem fognak rám… Nem fognak rám gondolni? De hiszen rám mindig… mindenki… Ó te jó ég, nagyon remélem, hogy Sam hamar feladja, mert nem tudom, én ezt meddig bírom.. Közelebb hajolva a tükörhöz felvettem a Samre annyira jellemző közömbös arckifejezést, és ugyan nem hittem el, de még a fagyos pillantását is le tudtam utánozni. Nocsak, lehet hogy nem is lesz ez olyan nehéz? A nappaliba leérve aztán láttam, hogy Sam tényleg rendet rakott utánam, és hogy minden ugyanolyan pontosan volt a helyére téve, mint ahogy én tettem volna. Sam ekkor kitipegett a konyhából, és magára mosolyt erőltetve nyújtott felém egy cetlit.
Ria drága, megtennéd nekem, hogy ha már ennyire egy lusta dög vagy, legalább elmész bevásárolni?- nyújtott felém egy nagy vászonszatyrot is. Felhúztam a szemöldököm, és kérdőn néztem végig rajta.
Mi a ráknak?- kérdeztem végül színtelenül, és nagyon igyekeztem pontosan eltalálni, hogy semmiképp ne essek ki a semlegességből, és ne túlozzam el egyik irányba sem.
Mert nekem még nagyon sok dolgom van, te meg rohadtul nem segítenél. Plusz, ha ezt megcsinálod, utána békén hagylak- húzta fel a szemöldökét kihívóan, és tekintetében enyhe gúnyt láttam megcsillanni.
Jó, csak szűnj már meg- morogtam a fogam között, majd elvettem tőle a cetlit, a vászontáskát, és beleraktam a felém nyújtott pénztárcát is. Vagyis, az én pénztárcámat. Egy pillanatra elgondolkodtam. Vajon mennyi ideig lesz még elég az a pénz, amit a turnéért kaptunk? Lassan biztos, hogy el kell mennünk dolgozni, és akkor vége az önmarcangolásnak. Nem lesz rá időnk. Aztán észbe kaptam, és hátat fordítva Samnek kitrappoltam a házból. Miközben elhaladtam a mellettünk levő hotel mellett, megforgattam a szemem, az egyik éppen most érkező, előkelő házaspár láttán. Komolyan, mi az istent képzelnek ezek magukról? Zsebre vágtam a kezem, és eleinte próbáltam nem csoszogni, de aztán beletörődtem, hogy a lábam nincs hozzászokva az acélbetét súlyához, és valószínűleg Samet sem érdekelné, én pedig nem akarom kockáztatni a vesztést. Elvégre, ha Samen múlna az a három kívánság… Te jó ég, az biztos, hogy nem lenne kispályás. Szóval tudtam, hogy nekem kell nyernem. Szinte erőltetnem kellett, hogy enyhítsek egy kicsit az évek alatt már teljesen berögzült, tökéletesen egyenes hátamon. Icsit megigazítottam a sapkámat, és jobban a szememre nyomtam. Hátha akkor senki nem ismer meg. A végén még erre téved egy lesifotós, és holnap máris az újságok címlapján leszek, azzal a szöveggel, hogy ’A The Enemies-ből ismert Ria összeroppant, vagy csak szerelmi bánata volna?’ Kösz, azt kihagynám. Bár, ez egy elég elit környék ahhoz, hogy még véletlenül se érdekeljen senkit se az, hogy mikor milyen hírességbe botlik. Pislogva néztem fel a szürke égboltra, aztán hunyorognom kellett egy erősebb széllökés következtében.
Tumblr_lybi6wt47a1qjx8z4o1_500_large
Végre megérkeztem a szupermarkethez, és belépve megkönnyebbülten vettem tudomásul, hogy végre egy kis ideig szélcsend lesz. Szereztem magamnak egy bevásárlókocsit, és a vászontáskát a pénztárcával együtt beletéve a kezembe fogtam a cetlit, és elindultam a polcok között. Lássuk csak… Papír zsebkendő. Na igen. A tegnapi sikeres kifakadásom után nem csodálom, hogy ez felkerült a bevásárlólistára. A biztonság kedvéért három csomagot is bedobtam a kocsiba, aztán tovább haladtam a tejtermékek felé. Miután beszereztem a tejet és a joghurtot, egy pillanatra elmerengtem. Durva, hogy ha Sam ennyire összeszedi magát, akkor tulajdonképpen bármire képes. Hiszen máskor mennyire szétszórt már. Most meg, csak a három kívánságra kell gondolnia, és máris házi tündérré változik. Uramisten, akkor biztos komoly tervei vannak, és már tudja is, miket kívánjon. Vajon mit kérne? Hogy borotváljam le a hajam? Vagy hogy menjek vissza Londonba? Nem, azt nem kívánná. Tudja, hogy nem csinálnám meg, akármennyire is ez a játékszabály. Nem hülye. De akkor nekem is ki kéne találnom, hogy mit kívánjak tőle. Egy pillanat. Hát persze! Hiszen, ha én azt mondom neki, hogy fel kell hívnia Harryt, és meg kell beszélnie vele a dolgokat, akkor azt meg kell csinálnia. Te jó ég, én egy zseni vagyok! Oké, tényleg mindenképp nekem kell nyernem. A gondolataimból kiszakítva hirtelen a kocsi lendületből nekem jött, ezzel hátrataszítva engem, és csak azt vettem észre, hogy a földön csücsülök, és hatalmasakat pislogok valakinek a cipőjére.
Nem tudsz vigyázni, ember?- morogtam a fogam között, miközben a felém nyújtott kezet félrelökve feltápászkodtam, és megállapítottam, hogy igen, a magyarok tényleg sokkal bunkóbbak, mint az emberek bárhol máshol. Főleg, mint Angliában. Ott nem kell egy rohadt bevásárlóközpontban attól félned, hogy valaki egyszer csak nekicsapódik a kocsidnak, ami a lendületnek hála fellök. Dühösen pillantottam fel a ’támadómra’, aztán kikerekedett a szemem. Már tudtam, mit érezhet Sam, mikor napokig nem eszik, és utána egyszer csak hatalmasat kordul a gyomra. Az én gyomrom most annyira hirtelen rándult görcsbe, hogy azt hittem, ott esek össze. Kétkedve néztem az előttem álló, értetlen srácra, aztán egy pillanatra lehunytam a szemem, mikor a szemében megcsillanni láttam a felismerést, miután már legalább ötször végignézett rajtam tetőtől talpig. Gondolkozz, Ria, gondolkozz. Mit mondana ilyenkor Sam? Oké, mély levegő. Ne feledkezz meg a három kívánságról. Meg kellnyerned ezt a versenyt. Így hát kinyitottam a szemem, és dacosan néztem a döbbent szempárba.
- Te meg mégis hogy a rákba kerülsz ide?- húztam fel a szemöldököm, miközben rákönyököltem a bevásárlókocsi kapaszkodójára, és próbáltam figyelmen kívül hagyni az egyre csak gyorsuló szívverésemet…

2012. szeptember 29., szombat

28. rész/Songs of desperation



- Oké Harry, mennünk kell. Jössz vagy maradsz?- rakta keresztbe a karjait Louis, miközben tekintetével a göndörkét fürkészte.
- Nem mintha megtehetnéd, hogy itt maradsz- húzta fel a szemöldökét Liam, és közben segítségkérően körbenézett, hogy ki támogatja.
A kávémból felszálló gomolygó gőz fölött most Harryre néztem, aki továbbra sem mutatott több hajlandóságot az elindulásra. Sóhajtva kisöpört egy tincset Sam arcából, aztán összeráncolt szemöldökkel figyelte sápadt bőrét. Igyekeztem nyitva tartani a szemem, és nem értettem, Harrynek hogy van még energiára interjúkra menni. Hiszen ő semmit nem aludt egész éjjel. Én pedig hajnali 4 körül egészen egyszerűen eldőltem, és így legalább pár órát tudtam aludni.
- Megyek már- állt fel az ágyról, de még utoljára megfogta Sam hófehér kezét, ami kilógott a takaró alól.
- Hogy fogtok ti így este hazamenni?- húzta fel a szemöldökét Niall, ellökve magát a faltól.
- Jó kérdés, passzolom. Addig még reménykedek, hogy jobban lesz. Soha nem volt az a fajta, akit egy betegség egy napnál több időre le tud venni a lábáról- mosolyodtam el halványan, miközben nagyot kortyoltam a forró, keserű italból.
- Jó Harry, engedd már el a kezét, és húzzunk. Semmi kedvem Jason pattogását hallgatni, aztán meg magyarázkodni, hogy miért késtünk- húzta fel a szemöldökét Louis, és ingerült hangjától összerezzentem.
- Én elengedném, de nem hagyja- nézett fel Harry döbbenten, mire öt kíváncsi szempár siklott egyszerre összekulcsolódó kezükre.
- Jézusom Harry. Azt ne mond, hogy a 38 fokos lázával is erősebb nálad- nevetett fel Niall, aki még mindig igyekezett megtartani a jókedvét, bár szemében nyoma sem volt a szokásos csillogásnak.
- Nem fogom kirángatni a kezem, ember- mordult fel, majd ismét helyet foglalva szabad kezét Sam homlokára helyezte, aztán pár másodperc múlva ugyanazzal a kezével végigsimított arcán- Sammy, ha hallasz engem, akkor kérlek, engedj el. Nekem most interjúra kell mennem- suttogta csöndesen, kicsit lejjebb hajolva. Pár másodpercig nem történt semmi, aztán Sam a hátáról Harry felé fordulva az oldalára fordult.
- Mmmmmmmmmmm mmm- közölte összeszorított szemmel, majd a Harryvel összekulcsolt kezét behajlítva arcához húzta, és kényelmesen elhelyezkedett rajta. Visszafojtott mosollyal figyeltem a mozdulatot, de úgy tűnt, ennek rajtam kívül csak Harry örült.
- Úgy tűnik, ma nélkülöznötök kell- pillantott hátra Harry, hogy barátaira nézhessen, akiknek az arcán viszont változatos érzéseket lehetett látni.
- Felőlem. De aztán te fogsz magyarázkodni, és nem miénk a felelősség- rántotta meg a vállát Louis, aztán határozott mozdulatokkal kimasírozott a szobából.
- Mit mondjunk, miért nem jössz?- húzta fel a szemöldökét Zayn, aki eddig csöndben figyelte a jelenetet, bár biztos voltam benne, hogy magában levonta a megfelelő következtetéseket.
- Azt, hogy én vagyok az, aki beteg- pillantott rá hálásan Harry. Niall és Zayn összemosolyogtak, Liam viszont csak aggódva figyelte göndörkét, aztán egy jelentőségteljes pillantást küldött felém. Nagyon jó, csak tudnám, ezzel mit akart mondani. Értetlenségem jeleként kikerekedett szemekkel felhúztam a vállaimat, mire Liam csak halvány mosollyal legyintett, aztán a két srácot követve kilépett a szobából. Harry halkan dúdolni kezdett, miközben óvatosan hanyatt feküdt az ágyon, így kényelembe helyezve magát, ráadásul valamiért úgy gondoltam, az sem volt utolsó szempont, hogy így közelről figyelhette Sam arcát, akinek homlokán izzadságcseppek fénylettek, és akinek szeme alatt hatalmas karikák tündököltek.
- El fogsz aludni- mosolyogtam Harryre, miután az immár üres bögrémet az ágyam melletti kis szekrényre tettem.
- Dehogy fogok- suttogta szemrehányóan, de tekintetét egy pillanatra sem emelte el Sam arcáról. Pár percig csendben figyeltem, ahogy pislogásai egyre hosszabb ideig tartottak, aztán lábaimat felhúzva a kezemmel átkaroltam azokat, és fejemet a térdemre támasztottam.
- Harry…- suttogtam elgondolkodva, és csak csak reménykedtem, hogy még nem aludt el teljesen.
- Hmm?- kérdezte csukott szemmel, miközben kissé megemelte a szemöldökét.
- Mi lesz veletek ezután?- hajoltam kissé előrébb.
- Hogy érted, hogy ezután?- kérdezte rekedtes hangon, holott tudtam, hogy tudja, miről beszéltem.
- Hát… Miután innen elmentünk. Úgy értem, ismered Samet. Önszántából soha nem találkozna veled, mert azzal elismerné, hogy… érted.
Fürkészve figyeltem, ahogy lassan kinyitja a szemét, majd merengve a plafonra néz.
- Nem tudom. De nem akarok ezen gondolkodni még. Nem akarok belegondolni, hogy lehet, hogy…- a mondat félbehagyva lebegett körülöttünk, és ugyan tudtam, mire gondol, úgy éreztem, muszáj rákérdeznem.
- Hogy lehet, hogy ez a történetetek vége?- kérdeztem csendesen, és egy pillanatra lehunytam a szemem, mikor belegondoltam, hogy igen, ez a legvalószínűbb.
Hallottam, ahogy Harry nyelt egy nagyot, és csak pár perc csönd után válaszolt.
- Igen. Úgy értem… Nem lehet így vége. Nem lehet, hogy ne legyen jó vége. Ugye?- húzta fel a szemöldökét, és a beszélgetés kezdete óta most először pillantott rám. Pár pillanat habozás után bólintottam, de tudtam, nem vagyok valami meggyőző. Harry sóhajtott, és ismét a plafont kezdte fürkészni. Sam mocorogni kezdett, mire mindketten egyből rápillantottunk. Kezét kissé kifacsarva elérte, hogy Harry keze legyen felé, és azt a szájához emelte, majd ott is hagyta. Halványan mosolyogva vetettem magamat hátra akkora lendülettel, hogy a hajam körülöttem szerteszét terült a párnán.
- Tudod, mi jutott eszembe?- törtem meg ismét a csendet, és sejtettem, hogy Harry épp a halálomat kívánta.
- Hmm?- válaszolt ismét értelmesen.
- Ha egy vonat elüt valakit, akkor meg kell állnia és ki kell hívnia a rendőrséget, nem?- húztam fel a szemöldököm, miközben az egyik tincsemet csavargattam.
- De. Ez hogy jön ide?- kérdezte sóhajtva.
- Harry, te tényleg nagyon fáradt vagy. A vonat… Szóval a vonat tegnap éjjel nem állt meg, csak ment tovább, nem?- fordultam felé kíváncsian.
- Ja, valahogy úgy- bólintott egy aprót.
- Szóval… Nem üthette el Josht.- vontam le a következtetést, s kissé félve vártam a reakcióját, ami pár percig csak nem akart megérkezni.
- Ria, éjszaka volt. Az is lehet, hogy a vezető nem látta. Vagy az is lehet, hogy mivel úgy gondolta, hogy senki sem volt ott, nem kell betartania a szabályt. Elvégre… Az neki is sok időt vett volna el az életéből, meg egyébként is macerás- válaszolt fáradtan, és tudtam, hogy most már tényleg az agyára megyek.
- De ez törvénybe ütközik, nem?- faggattam tovább, mert ez a dolog azért sem hagyott nyugodni.
- És szerinted soha senki nem hágja át a törvényeket következmény nélkül?- kérdezte kissé ingerülten, én pedig elhúztam a számat. Jogos.
- Jó, oké. Csak megjegyeztem- ráncoltam a szemöldököm, miközben felülve figyeltem, ahogy szemei ismét lecsukódtak. Nem telt bele sok idő, már békésen szuszogott Samtől alig pár centire. Sóhajtva visszadőltem én is, de nem tudtam sokáig gondolkodni, ugyanis az alváshiány megtette a hatását, és pár perc múlva én is sikeresen elaludtam.
- Jól van már, nyitom- morogtam összeszorított szemekkel, mikor a kopogás hangja már percek óta szinte elviselhetetlen volt.
Kómásan ültem fel, és mindkét kezemre szükségem volt, hogy az idő közben szénakazallá változott hajamat kisöpörjem az arcomból. Miután ez sikerült, hirtelen álltam fel- ami nem tűnt tól jó ötletnek. Ugyanis kissé megszédültem, és csak azért nem estem el, mert épp idejében tudtam az éjjeliszekrényre támaszkodni. Hunyorogva néztem ki a szürkülő égboltra az ablakon át, aztán kicsit dülöngélve az ajtóhoz sétáltam. Mikor kinyitottam, a négy fiú szinte beesett rajta. Nem tehettem róla, a ziháló, kipirosodott képű, de még belőtt hajú fiúk láttán elnevettem magam. Mérgesen néztek rám, miközben továbbra is kapkodva vették a levegőt. Arrébb állva intettem a kezemmel, hogy jöjjenek beljebb, majd mikor ez megtörtént, továbbra is kuncogva csuktam be az ajtót. Aztán a vigyor az arcomra fagyott, mikor belenézve a tükörbe megláttam a párnától gyűrött arcomat. A fiúk egyből az ágyamra vetették magukat, és elkényelmesedve pislogtak rám.
- Na mi van, komolyan ezért akartatok ennyire bejutni?- tettem csípőre a kezem, és közben mosolyogva megráztam a fejem.
- Nem, csak elfáradtunk- nyávogta Niall, miközben átölelte a párnámat és belefúrta a fejét.
- Jó, de akkor miért is jöttetek? Vagy ok nélkül szakítottátok félbe csodás, álombeli divatbemutatómat?- húztam fel a szemöldököm, miközben kissé közelebb léptem, és Harry felé pillantottam, aki ugyan nem mozdult, de szeme szinte világított a sötétben, így tudtam, semmi értelme halkan beszélni.
- Ja nem. Jason közölte, hogy mivel ti nem jöttetek el az interjúra, ezért nektek most este kell riportot adnotok, úgy egy óra múlva.- pillantott felém Liam, majd fejét visszaejtette a puha matracra- Nekünk pedig ezzel az interjúval véget ért a turné- hunyta le a szemét fáradtan.
- Ez most komoly? Nehogy már. Mindjárt idealszom, nem akarok idióta kérdésekre válaszolgatni- túrtam bele a hajamba, és ezáltal eszembe jutott, hogy akkor azzal is kezdenem kéne valamit.
- Pedig de. Szóval innentől átvesszük az este folyamán a betegápolást. Csak pakoljatok össze, mert ha visszaértetek, akkor ki kell jelentkeznünk a hotelből- mosolygott rám Niall. Fancsali képet vágtam, Harry pedig felülve nézett rájuk összeráncolt szemöldökkel. Azt hiszem, ő is arra gondolt, amire én.
- Nyugi, el sem fogok mozdulni az ágya mellől, amíg vissza nem értek- mosolyodott el Zayn, amit Harry csak egy halvány mosollyal fűszerezett apró bólintással nyugtázott. Sóhajtva nyitottam ki az egyik táskám, és előhalásztam belőle egy világossárga miniruhát, majd a további szükséges holmijaimmal felszerelkezve beléptem a fürdőszobába. A biztonság kedvéért kulcsra zártam, mert hát ki tudja. Miután tíz percig bámultam a tükörképem elgondolkozva, rájöttem, hogy valószínűleg sietnem kéne, így egy gyors hajmosást követően megcsináltam a sminkem, hajszárítóval kicsit rásegítettem a hajam megszáradásának időtartamára, és végül magamra kaptam a ruhámat. Kilépve a fürdőből kerestem magamnak egy megfelelő magassarkút, aztán a négy fiúra néztem, akik csodálkozva bámultak rám. Sóhajtva ültem le egy székre, és a támláján dobolva vártam Harryt, aki időközben átment a fiúk szobájába kissé összeszedni magát. Pár percig hallgattam csak a fiúk hülyeségeit, utána halk kopogás jelezte, hogy Harry elkészült. Intettem a srácoknak, majd kicsit lejjebb húzva a ruhámat kitártam az ajtót, és kiléptem a folyosóra Harry mellé. Halványan elmosolyodott, de tekintetéből hiányzott minden vidámság. Végignézve igencsak elegáns szerelésén elgondolkodtam, hogy biztos jó ötlet-e ebben a miniruhában nekivágni az útnak, de akkor már nem akartam visszamenni átöltözni, így csak Harry mellé lépve elindultam a lift felé. Leérve a földszintre továbbra is szótlanul baktattunk egymás mellett kifelé, hiszen Liam szólt, hogy az utcán fog várni minket egy kocsi. Kilépve kissé megborzongtam a hidegtől, aztán egyből mosolyogva léptem ahhoz a pár izgatottan susogó lányhoz, akik az utcán várakoztak. Harry követte a példámat, és mindketten igyekeztünk a lehető legtermészetesebben viselkedni, hogy még véletlenül se gondolják azt, hogy baj van.
7888909988_c06111b6c1_o_large
Amíg elértünk az utca másik oldalán levő kocsiig, legalább száz kép készült rólunk, de persze csak igyekeztünk aránylag boldog képet vágni hozzá. Az út csendesen telt, mind a ketten elgondolkozva bámultunk ki az ablakon.
- Mi van most veled meg Louis-val?- törte meg hirtelen a csendet, mire én összerezzentem, és zavartan néztem rá.
- Mi lenne? Barátok vagyunk, Harry- ráncoltam a szemöldököm, és tényleg nem értettem, miért kérdez ilyeneket.
- Hát ahogy reagált a mi kis… öhm… kalandunka, abból nem pont ezt vettem le- húzta fel a szemöldökét, és egyik kezével megtámaszkodott felhúzott térdein.
- Ez van. Ettől még nem kell kombinálni- fordultam ismét az ablak felé, és csodáltam a kivilágított Londont. Még mindig elvarázsolt, pedig már jó ideje itt laktam.
- Ria…- köszörülte meg a torkát, mire felé pillantottam- Szeret téged- nézett mélyen a szemembe, én pedig csak sóhajtottam.
- Harry, engem mindenki szeret- húztam féloldalas mosolyra a számat. Pár pillanatig farkasszemet néztünk, aztán elkapta a tekintetét és a körmeit kezdte vizsgálni. Sóhajtva szálltunk ki a kocsiból, mikor megérkeztünk, aztán mind a ketten felvettük és arcunkra ragasztottuk a szokásos műmosolyunkat. Miközben a tőlünk biztonsági őrök által elválasztott rajongókhoz léptünk, artikulálatlanul, rám se nézve kezdett beszélni.
- Remélem, ezt nem gondoltad komolyan- mosolygott bele valakinek a kamerájába. Lopva rápillantottam, aztán küldtem egy vigyort egy lánynak, aki felém tolt egy jegyzetfüzetet.
- Mire gondolsz?
- Amit az előbb mondtál.
- Azt ne mond, hogy te még nem szoktál hozzá, hogy a 13-14 éves kis tinik totálisan beléd vannak zúgva, anélkül hogy tudnák, milyen is vagy valójában- a szemem sarkából láttam, ahogy értetlenül bólint, így folytattam- Na, hát én is hozzá vagyok szokva, hogy a kinézetem miatt a pasik nagy része belém esnek anélkül, hogy ismernének.
Láttam, ahogy lefagyott, és egy pillanatig egymást fürkészve álltunk egy helyben, aztán, mintha mi sem történt volna, tovább osztogattuk az autogramokat és csináltuk a közös képeket. Röpke húsz percen belül bejutottunk a stúdióba, és fáradtan mentünk fel a megfelelő szobába. Az egyórányi faggatózás után fáradtan ültünk vissza a kocsiba, és úgy éreztem, aznap este én már semmiképp sem leszek képes összeszedelőzködni, és visszaköltözni a lakásomba.
- Remélem Jason rájött, hogy mi holnap reggelig biztos, hogy nem fogunk eljönni a hotelből- nyögött fel mellettem Harry, amit én csak egy bólintással nyugtáztam. Legalább nem csak én gondoltam így. Mikor felértünk a szobánkhoz, és a kártyát lehúzva kinyitottam az ajtót, Harryvel mosolyogva néztünk össze. Zayn Sam ágya mellett ült egy székben, a feje előredőlt és halkan szuszogott. A másik három srác az én ágyamban feküdt egymás hegyén-hátán, és én nem tudom melyikük, de valamelyikük baromi hangosan horkolt. Csendben odasétáltam a táskámhoz, kikaptam belőle a pizsamám, aztán visszasétáltam Harryhez. Becsuktuk az ajtót, és átsétáltunk a fiúk szobájába.
- Kíváncsi vagyok, Sam mit fog szólni…- állt meg az ajtóban Harry, végignézve a sötét, csendes szobán.
- Mármint mire?- húztam fel a szemöldököm, miközben levettem magamról a magassarkúmat.
- Hát, hogy Natalie köszönés nélkül ment el. Vagyis hát nem, de kétlem, hogy emlékezne arra, ahogy ma reggel elköszönt tőle az ágyánál- sóhajtott fel, miközben elindult az egyik ajtó felé.
- Hát, gondolom majd telefonon beszélnek, vagy valami…- vontam meg a vállam, aztán elgondolkodva néztem körül- Hol tudok aludni?
Harry mosolyogva hátrafordult, és színpadiasan körbemutatott.
- Igazából akárhol. És akármelyik szobában. Mármint kivéve az enyémet. A végén még rám vetnéd magam, ahogy az édes fürtöcskéimmel körülvéve szundikálok- vigyorodott el pimaszul, én pedig csak mosolyogva megforgattam a szemem. Hát persze, a múltkor is pont ez történt… Miután becsukta maga mögött az ajtót, ráböktem egy ajtóra, ami szimpatikusnak tűnt, és belépve egyből átöltöztem, aztán fáradtan vetettem bele magam az ágyba. Durva, mennyire kifárasztott ez a turné. Ezelőtt soha nem aludtam még ennyit egy nap alatt.
Másnap reggel hunyorogva nyitottam ki a szemem, aztán megdörzsölve azt felültem, és jólesően nyújtózkodtam egyet. Az éles fényből kiindulva még eléggé korán lehetett, így igyekeztem halkan összeszedni a tegnap este szétdobált ruháimat. Épp az egyik ágy mellett térdeltem a földön, mert a karkötőm beesett alá, mikor a párna alatt furcsa, oda nem illő tárgyat pillantottam meg. Szemöldökráncolva tápászkodtam fel, és húztam ki teljesen a papírlapot. Aztán megfordítva rájöttem, hogy egy fénykép. Egy fénykép, rólam. Zavartan forgattam a kezemben, aztán inkább csak visszatettem oda, ahol volt, és próbáltam nem belegondolni, hogy mire is használhatta az, akinek a párnája alatt volt. A szobánk ajtajához érve lehúztam a kártyát, aztán belépve egyből a táskámhoz léptem, és beleraktam a tegnap esti ruhámat. Aztán felegyenesedve körülnéztem, és felszaladt a szemöldököm. A fiúk ugyanúgy voltak, ahogy tegnap este itt hagytuk őket, csakhogy Sam nem volt az ágyában. Pislogva néztem körbe, aztán megkönnyebbülten engedtem ki a levegőt, mikor hallottam a fürdőszoba zárját kattanni. Sam éppen a haját kötötte fel kontyba, és fáradtan pillantott rám. Küldtem felé egy halvány mosolyt, mire csak biccentett és az ágya mellé lépve összehúzta a bőröndje cipzárját. Ezek szerint jobban lett. Semmit nem szólt, csak kezébe kapta a bőröndöt, felvette az ágya melletti éjjeliszekrényen levő cigijét, és elindult az ajtó felé. Visszafordulva felém intett, majd kisétált. Elgondolkozva néztem utána. Most komolyan itt hagyta a fiúkat köszönés nélkül? Hiszen, ki tudja, mikor látja őket utoljára. Ennyire nem érdeklik őt? Vagy inkább… ennyire érdeklik őt? Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, mikor rájöttem, miért nem akart elköszönni tőlük. Hiszen tudom, hogy nem bírná ki. Nem bírná ki, hogy bunkó legyen. Megráztam a fejem, majd szereztem magamnak egy kényelmes gatyát és egy pánt nélküli felsőt és bevonultam a fürdőbe. Ahogy beléptem, abban a pillanatban esett ki a kezemből minden. A neszesszeremből minden kiesett, és a sminkcuccaim hangos koppanással értek földet a csempén. Én pedig csak üveges szemmel bámultam magam elé. Hallottam, ahogy a hátam mögött a fiúk ébredezni kezdtek, nyújtózkodtak vagy morogtak, de nem tudott érdekelni. Beljebb léptem a fürdőszobába, és egyből könny szökött a szemembe. A kád melletti széken Sam macija ült. Amit tegnap mindenáron meg akart kapni. Sam macija, levágott fejjel, és a szíve helyére szúrt pengével. Félve léptem közelebb, és emeltem le a mellé lerakott, feketére festett cipős dobozról a tetejét. Remegő kézzel nyúltam bele az apró cafatokra tépett levelek hadába. A fehér darabok kicsúsztak a kezemből, és némelyik visszaesett a dobozba, némelyik pedig lehullott a fehér padlóra. Minden egyes darabon fekete tintával írt szófoszlányok virítottak. Egyetlen darab maradt a kezemben, így azt megfordítottam, és úgy meredtem a ráírt szóra. ’ Styles'. Állt rajta egyszerűen, Sam kacifántos kézírásával. Lefelé fordítottam a tenyeremet, és hagytam, hogy ez a darab is a földre essen. Szóval, ez volt neki a végső búcsú. Halkan szipogva néztem föl, aztán visszaraktam a dobozra a fedelét.
- Mi történt?- lépett be a fürdőszobába Zayn, kikerülve a szanaszét gurult piperecuccaimat, majd megállva mellettem megtorpant, és zavartan nézett hol rám, hol Sam búcsúajándékára.
- Szólok Harrynek- suttogta, majd egyből kiment a szobából. Remegve ültem le a kád szélére, és csak néztem ki a fejemből. Azt hiszem, most jött ki rajtam az elmúlt hónapok összes fejleménye. Csak arra eszméltem fel, hogy Harry előttem állt, és kezével a papírcafatok közé túrt. Pár másodperc kutakodás után kihúzott onnan egy egyben levő levelet, és kihajtva olvasni kezdte. Meglepetten néztem rá, de látszólag őt egyáltalán nem lepte meg a dolog, úgy tűnt, számított erre. Fél perc múlva megfordította a papírt, a másik oldalát is elolvasta, majd előrenyújtva kiejtette a kezéből. Hirtelen mozdulattal hátat fordított nekem, és kisietett a szobából. Pár pillanatig néztem utána, aztán felvettem a földről a levelet, és olvasni kezdtem. Egyértelműen tudtam, hogy ez nem egy mai levél, és nem értettem, akkor Sam mégis miért őrizte meg. Egy dolgot ne feledj Styles. Megmentettél. Megmentettél saját magamtól, és ezért hálával tartozom neked. De tudom, hogy a mi történetünknek semmiképp nem lehet boldog vége. Homlok ráncolva fordítottam meg a lapot, ahol viszont egyértelműen a mai krikszkrakszaiból mindössze három szót lehetett kiolvasni.Felejts el. Kérlek.’ Sóhajtva álltam fel a kádról, és kezdtem el felszedegetni a földről a leesett cuccaimat.
Egy óra múlva két hatalmas táskával a hátam mögött, és öt sráccal előttem álltam a folyosón, és a könnyeimmel küszködtem. Akármennyire gáz is, ez az igazság.
- Hiányozni fogtok, ti hülyék. De remélem tudjátok, hogy még látjuk egymást. Ilyen könnyen nem szabadultok meg tőlem- nevettem fel, aztán egyenként mindegyikükhöz odaléptem, és szorosan megölelgettem őket. Mikor Harryhez értem, szorosan magához húzott, majd a fülemhez hajolva súgott bele pár szót. A liftbe lépve még szomorúan integettem nekik, egészen addig, amíg a becsukódó ajtónak köszönhetően teljesen el nem tűntek a szemem elől. Leérve még utoljára körülnéztem a hotelben, majd kiléptem az utcára, és megpróbáltam a lehető leggyorsabban taxit fogni. Egész hamar sikerült is, így mosolyogva bedobtam a hátsó ülésre a cuccaimat, és már épp szálltam volna be melléjük, mikor a hotel felől a nevemet hallottam kiáltozni. Érdeklődve néztem föl, miközben a taxi ajtajába kapaszkodtam, aztán csodálkozva pillantottam Louisra.
- Ria… Ria…- fékezett le előttem lihegve, és próbálta összeszedni magát- Várj egy pillanatot…
Türelmesen vártam, és közben küldtem a sofőr felé egy bocsánatkérő mosolyt, aki csak unottan dobolt a kormányon.
- Ria én… tudnod kell, hogy… Basszameg- nézett az égre, aztán pillantása ismét az enyémbe kapcsolódott, én pedig elmosolyodtam a gyönyörű, égszínkék szemei láttán- Ria, cseszd meg, én szeretlek- közölte végül határozottan.
Kissé felhúztam a szemöldököm, de egyébként semmi jelét nem adtam annak, hogy belülről remegtem. Vettem egy mély levegőt, és próbáltam összeszedni magam.
- Ez… kedves, Louis- néztem rá végül. Láttam a megrökönyödést az arcán, de továbbra sem engedtem a kedves mosolyomból- Örülök, hogy ezt elmondtad- biccentettem felé, aztán ismét be készültem szállni a taxiba, de megragadta a karom, és visszarántott. Kikerekedett szemekkel néztem a most idegesen megcsillanó szemeibe.
- Ez most komoly? Hogy lehetsz ennyire érzéketlen? Komolyan, nem tudom, hogy mit ettem rajtad valaha is, Ria. Undorító vagy- köpte felém a szavakat, amiket emelt fővel álltam. De belülről, minden egyes szava méregként pusztított.
- Sajnálom Louis, ha nem felelek meg az általad elképzelt ’Tökéletes Nőnek’. Viszont sok sikert ennek a megtalálásában, én drukkolok- húztam fel a szemöldököm, és intettem neki. Beültem a taxiba, de mielőtt még az ajtót be tudtam volna csukni, megragadta azt, és közel hajolva hozzám kezdett el suttogni.
- Őszintén örülök, hogy még idejében rájöttem arra, hogy a külső nem mindig tükrözi a belsőt. Kíváncsi lennék, hány pasit vágtál már át- húzta fel gúnyosan a szemöldökét, én pedig csak keserűen elmosolyodtam.
- Ha azt még számon tudnám tartani- suttogtam a fülébe még közelebb hajolva hozzá, és éreztem, ahogy beleremegett a közelségembe.
- Te komolyan élvezed, hogy ilyen hatással vagy mindenkire?- húzódott kissé távolabb.
- Mindenki másban jó, Louis. Van, akinek az éneklés megy, van, akinek az írás. Én pedig kihasználom, hogy szép vagyok. Nem hiszem, hogy ez akkora bűn lenne- néztem még rá utoljára, majd bevágtam előtte a taxi ajtaját, és fáradtan dőltem hátra. Lehunyt szemmel mondtam be a címemet, aztán, mikor elindultunk, még egyszer utoljára visszanéztem az utcán álló, ledöbbent Louisra, és lesütöttem a szemem. Hatalmasat sóhajtva fordítottam el a fejem. Jobbat érdemel. Tudtam, hogy jobbat érdemel. Én csak összetörtem volna szívét. Hiszen, ő nem egy olyan lányt érdemel, aki már rég elfelejtette, hogyan kell őszintén, önzetlenül szeretni.

#####


Sóhajtva néztem fel az ötemeletes épületére, aminek faláról hatalmas foltokban mállott le a festék, szabad látást engedve az alatta levő szürke vakolatra. Bőröndömet magam után húzva léptem oda a hatalmas, sötétbarna kapuhoz. Percekig néztem az oldalán levő graffitit, amit már annyira jól ismertem. Bő pulóverem zsebébe nyúlva előhalásztam az előre odakészített kulcscsomómat, majd a legnagyobb rozsdás kulcsot megtalálva beledugtam azt a kulcslyukba, és lehunyt szemmel hallgattam az ismerős kattanást. Szinte már el is felejtettem, mennyire erősen kell nyomni a kulcsot ahhoz, hogy el tudjon fordulni. Kicsit hátrahajolva még körülnéztem, aztán megnyugodva vettem tudomásul, hogy az utca továbbra is kong az ürességtől. Nem csoda, délelőtt 11 óra volt. Ilyenkor a normális emberek mind a munkahelyükön, a fiatalok pedig iskolában vannak. Ezen a környéken pedig ilyenkor még mindenki próbálta kiheverni az előző éjszakai bulit, vagy további bogyókkal próbálta eltüntetni a fejfájást, esetleg más fájdalmait. Erősen belöktem az ajtót, aminek nyikorgása szinte fülsértően hatott a csendes előtérben. Miután becsuktam magam mögött, a sötétség egyből körbe vett. Persze, nyilván megint kialudt az izzó, a gondnoknak pedig nem volt kedve a világítással szarozni. Remek. Úgy indultam el a lépcső felé, hogy egy pillantást se vetettem a telefirkált liftre. Rég megtanultam, hogy ilyen helyeken soha nem szabad liftet használni. Az esetek többségében bent ragadsz, és akkor még az a szerencséd, ha éppen egyedül vagy. Megszámolni sem tudom, hány embert szúrtak már le ebben a liftben. Így hát megálltam a lépcső előtt, és sajgó kezemre pillantva elindultam fel, az ötödikre. Minden egyes lépés fájt, és a fáradtság miatt többször is meg kellett állnom, pihenni. A lépcsőház dohos szaga ez alatt a két hónap alatt semmit sem változott. A tüdőmnek szinte egyből oxigénhiánya lett, hiszen azt itt nem nagyon kaphatott. Végül, 10 keserves perc múlva letettem a bőröndöt a sötétvörös ajtó elé, és ismét a kezembe vettem a kulcscsomót. Jó pár percembe beletelt, mire a remegő kezemmel végre beletaláltam a kulcslyukba, és kitártam az ajtót. A bőröndöt felkapva beléptem a lakásba, és becsukva az ajtót nekidőltem. Egy pillanatra le kellett hunynom a szemem, mielőtt körbe tudtam volna nézni. Minden ugyanúgy volt, ahogy hagytam. Minden ugyanúgy volt, ahogy hagytuk. Az előttem elterülő nappaliban velem szemben a kopott, vörös szövetborítású kanapén továbbra is ott volt az a hatalmas lyuk, előtte ott feküdt egy gitár, szakadt húrokkal. Tőlem alig pár lépésre ott volt a festőállvány, amin a félig kész képemet hagytam. A konyhapulton továbbra is ott sorakoztak a koszos tányérok, a bögrékbe rég beleszáradtak a kávényomok. Előrébb lépve végigsimítottam a dohányzóasztalon, amin több teli hamutál feküdt, ujjam nyomán egy sötétebb csík keletkezett. Leráztam róla a port, ami így rákerült, és a legnagyobb ablakhoz lépve kitártam azt. Megborzongtam a hűvös szellőtől, mégis élveztem, ahogy a hónapok óta egy helyben álló levegő végre kicserélődött. Sóhajtva vetettem le magam a kanapéra, és magam elé bámulva szemügyre vettem az egyetlen feketére festett falat, amire színes festékfoltok voltak odamázolva. Hátradöntöttem a fejem, és a nikotintól sárgára színeződött plafont kezdtem fixírozni. Reménykedtem, hogy ha ide visszajövök, valami megváltozik. Valami jobb lesz, esetleg valami rosszabb lesz. De nem. Minden ugyanolyan maradt. Továbbra sem éreztem semmit. És ez rosszabb volt mindennél. Miután rájöttem, hogy attól, hogy egy helyben ülök, semmi nem fog változni, felkaptam a bőröndömet, és a kicsi fürdőszoba felé indultam. Letérdeltem a mosógép elé, és az ajtaját kinyitva elkezdtem beledobálni a cuccaimat. Miután beindítottam a mosást, szinte megbabonázva néztem, ahogy a ruhák elkezdtek forogni. A hangja szinte elviselhetetlen volt, tulajdonképpen rég ki kellett volna dobni, csak hát soha nem volt pénzünk újra. Így hát felálltam onnan, és lassan az egyetlen, apró hálószoba felé indultam. Belépve leültem a vékony matracú ágyra, és pillantásom egyből az éjjeliszekrényre esett. Azon belül is egy fekete keretbe helyezett képre, ami rólam és Joshról készült, még évekkel ezelőtt. Egy kicsit sok minden változott azóta...
Órák múlva vettem csak észre, hogy ledermedtem, hogy egy helyben ülve gondoltam a semmire. Felpattanva lefordítottam a képet, hogy ne látszódjon, és a mosógéphez mentem. Miután kiteregettem, a minikonyhába lépve főztem magamnak egy jó erős kávét. Sok időbe telt ugyan, de végül sikerült találnom egy tiszta bögrét, így azzal a kezemben visszaültem a kanapéra, és rágyújtottam. Éreztem, hogy ezt így nem fogom kibírni. Szabadulnom kellett. Pillantásom az ajtó mellé állított bőröndre esett, amiből csak most pakoltam ki, és határoztam. Elővettem a tetoválókészletemet, azt a dobozt, amiben a tűt, és a tintákat tartottam, és betettem a bőrönd legaljára. Utána megkerestem pár füzetem, és azokat is beleraktam. Elgondolkozva néztem a száradó ruhákra, és tudtam, ezt az éjszakát valahogy még ki kell bírnom. Így hát kelletlenül, de elmentem aludni. Órákon keresztül feküdtem a sötét szobában, és bámultam a plafont. Aztán valahogy mégis eljött a reggel. Felpattantam, és elkezdtem leszedegetni a megszáradt ruhákat. Félreértés ne essék, soha nem voltam valami házias, mindig csak azt csináltam meg, amit muszáj volt, az esetek többségében akkor, mikor már rég késő volt. De mivel ez most fontos volt, így kénytelen voltam. A ruhákat ledobtam a parkettára a bőrönd mellé, aztán egy pillanatra elgondolkodtam. Tulajdonképpen ettől kb. ugyanolyan koszosak lettek, mint amilyenek voltak. Mindegy. Eszembe jutott, hogy a bőrönd kis zsebét még nem néztem át, így elhúztam a cipzárt, és belenyúltam. Amikor a kezem a hideg fémhez ért, lefagytam. Lehunyt szemmel húztam ki, majd zártam a tenyerembe. Miután kinyitottam a szemem, halványan elmosolyodtam, aztán pár másodperc után csak visszaraktam a nyakláncot oda, ahol eddig volt. Nem tudtam, ki tette oda, de gyanítottam, hogy Louis volt az. Mindenesetre ez most annyira nem érdekelt, inkább csak bedobáltam a ruháimat a bőröndbe, aztán összezártam.
Tumblr_m3275r6snk1qb55o1o1_500_large
Felállva körbenéztem a szobában, és sóhajtva kezdtem el felforgatni mindent, a telefonomat keresve. Éppen a dohányzóasztal alá hajoltam be, mikor megszólalt a csengő bántóan éles hangja. Mivel nem vártam senkit, annyira megijedtem, hogy egy hirtelen mozdulattal felkaptam a fejem, ami így baromi hangosat koppant a kemény asztallappal való találkozásának köszönhetően. Felszisszentem, majd halk káromkodások közepette kezemet a beütött pontra tettem. Sejtettem, hogy lesz egy szép nagy puklim. Miután kiszitkozódtam magam, feltápászkodtam, és érdeklődve az ajtóhoz mentem. Mivel nem volt kukucskáló az ajtón, így ugye semmiképp nem tudtam megnézni, hogy ki az. Gondoltam, hogy biztos csak valami szomszéd, hiszen különben nem tudott volna bejutni idáig anélkül, hogy a kapucsengőn csengetett volna. Kitárva az ajtót kissé ledöbbentem. Mit kissé? Konkrétan leesett az állam a nem várt vendég láttán, pláne, hogy mögötte két hatalmas táska állt a folyosón. Miután összeszedtem magam, egy halvány mosollyal intettem neki, hogy jöjjön beljebb. De ő csak megrázta a fejét, és előrenyújtotta a kezét, amiben két papírdarab volt. Elvettem tőle az egyiket, aztán csodálkozva néztem rá. Végül, mikor rájöttem, hogy mi is volt ezzel a célja, szótlanul elmosolyodtam, és a hátam mögé böktem, a bepakolt bőrönd felé. Átnézett a vállam felett, és mikor meglátta a bőröndöt, önfeledten felnevetett, bár szeme láthatóan piros volt. Megfordulva egy pillanatra még szemügyre vettem a szobát, aztán felkaptam a bőröndöm, és ismét bezártam az ajtót. Ria mosolyogva nézte a szerencsétlenkedésemet, aztán elindult előttem lefelé a lépcsőn. Kilépve az utcára már várt ránk egy taxi. Beraktuk hátra a csomagokat, majd mindketten beszálltunk.
- A reptérre, legyen szíves- intett a sofőrnek Ria, majd huncut mosollyal pillantott felém. Én is elmosolyodtam, aztán az ölemben pihenő kezemre pillantottam, amiben továbbra is a repülőjegyet szorongattam. Hirtelen egy harmadik kéz került be a látóterembe, és miközben Ria erősen megszorította a kezem, felpillantva rá láttam, hogy ő sem volt jobban, mint én. Ezért tudtam, hogy nem kell többet kérdeznem. Inkább csak hátrahajtottam a fejem, és hagytam, hogy lehunyva a szemem a sötétség helyett egy vidáman csillogó, zöld szempár képe jelenjen meg előttem…